Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
Luca-vartolomei

Luca Vartolomei, băiatul de doar 12 ani care a cucerit Orientul câștigând Olimpiada Internațională de Aritmetică Mentală de la Dubai

Participarea la Olimpiada internațională de Aritmetică Mentală este o motivație uriașă și o experiență competitivă pentru studenți.Totodată, astfel de competiții reprezintă o oportunitate pentru participanți de a dovedi ceea ce știu și de a câștiga experiență pentru viitor.Așa ș-a întâmplat și cu elevul nostru român, Luca Vartolomei,care la doar 12 ani ai săi, a uimit Orientul și a câștigat marele premiu a celei de-a 4-a ediții a competiției organizate în Dubai, la categoria sa de vârstă.Olimpiada a avut loc pe 11 februarie 2022.

Luca este elev al Școlii Mihail Sadoveanu din Bacău și membru al clubului de aritmetică mentală Smartykids Bacău.SmartyKids este cel mai inovator centru de aritmetica mentala pentru copii.Acest centru ajută la dezvoltarea intelectuală a copiilor, păstrând totuși atmosfera copilăriei. Folosesc metode educaționale și materiale didactice de viitor, tehnologia și experiența specialiștilor de vârf la nivel mondial.

Mama sa a povestit pentru ziarul de Bacău că pasiunea sa pentru aritmetică a început pe vremea când a apărut la emisiunea Românii au Talent un băiețel care a uimit publicul cum calcula foarte repede.Așa că s-a pus pe treabă și în prezent are aproape 2 ani de când a învățat tainele matematicii mentale.Tot mama lui Luca a mai povestit că băiatul de 12 ani este pasionat și de informatică și visează cândva să ajungă să lucreze la NASA.La școală, Luca este un elev de nota 10 pe linie.

Aritmetica mentală este o metodologie destul de nouă, dar foarte eficientă.Este utilă pentru copii de toate vârstele, deoarece ajută la dezvoltarea memoriei, concentrării și gândirii logice prin calcul. Cu timpul, viteza de calcul devine din ce în ce mai mare și copilul începe să înmulțească, să împartă, să adune și să scadă în minte, fără ajutorul abacului sau numărătorii.

Țara noastră este plină de valori reale care merită promovate, dar din păcate prea puțini o fac.Luca Vartolomei este unul dintre acești tineri români care a reușit să facă performanță și s-a întors acasă cu marele premiu la Olimpiada Internațională de Aritmetică Mentală de la Dubai.La olimpiadă au participat 455 de copii din 13 țări.Participanți au avut de rezolvat 160 de exerciții care presupuneau operații de scădere, adunare, înmulțire și împărțire, și au avut la dispoziție doar 10 minute.

loading...

Add comment