Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Klaus Iohannis:„Este incredibil,dragi români,ce înțelegeri se fac în Parlament.PSD,ajutat de UDMR,a trecut o lege care acordă autonomie largă Ținutului Secuiesc

Oamenii politic, românii și președintele României au fost uimiți după adoptarea tacită a proiectului privind Ținutul Secuiesc.Acest proiect ar presupune ca Ținutul Secuiesc format din județele Covasna, Harghita precum și Mureș, să devină o regiune autonomă. Să fie egalitate de șanse a cetățenilor și protecția identității naționale maghiare.Ba mai mult, acest ținut ar avea și un președinte cu mandat de patru ani.

Un proiect de lege adoptat tacit de Camera Deputaților prevede că limba maghiară și română vor fi folosite în instituțiile publice din Ținutul Secuiesc care va deveni regiune autonomă cu personalitate juridică în România.

Florin roman, liderul deputaților PNL susține că autonomie Ținutului Secuiesc reprezintă un troc politic al PSD-UDMR.„Nu este pentru prima dată când în Parlamentul României, PSD face jocul UDMR, punând interese de partid în fața interesului național. Responsabilitatea integrală pentru adoptarea tacită a acestui proiect de dezintegrare teritorială a României revine majorității toxice a PSD și aliaților săi din conducerea Camerei Deputatilor care au profitat de perioada Paștelui și de activitatea restrânsă din parlament pentru a nu trece la vot final proiectul amintit”, se arată într-un comunicat de presă al lui Florin Roman.

„Este incredibil, dragi români, ce înțelegeri se fac în Parlament! PSD, ajutat de UDMR, a trecut o lege care acordă autonomie largă Ținutului Secuiesc. În timp ce ne luptăm cu pandemia, marele PSD se luptă în birourile secrete din Parlament ca să dea Ardealul ungurilor. E inacceptabil și, cât timp voi fi eu Președintele României, o asemenea lege nu va trece. Oare ce v-a promis liderul de la Budapesta, Viktor Orbán, în schimbul acestei înțelegeri?”, acesta a fost mesajul postat de Klaus Iohannis pe pagina sa de socializare.

PNL nu este de acord cu acest proiect și solicită astfel PSD „să ceară dezbaterea și respingerea la Senat, în câteva zile, a acestui proiect nociv.Țara se confruntă cu o luptă grea cu această pandemie, iar PSD profită de aceste zile grele pentru a pune umărul la susținerea unor proiecte care vizează federalizarea României.Este promovarea unor politici anti-naționale și populiste.

loading...

Add comment