Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
locul-1-romania

Uităm să promovăm acești tineri inteligenți.România a câștigat locul I pe națiuni la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori 2022, cu un punctaj record.

Lotul olimpic de juniori al României a obţinut patru medalii de aur şi două de argint la a XXVI-a ediţie a Olimpiadei Balcanice de Matematică pentru Juniori, ocupând astfel locul întâi în clasamentul pe naţiuni, cu un punctaj record.

Echipa României a fost condusă de profesorii Marius Perianu, Colegiul Național „Ion Minulescu”, Slatina (leader), Cristian-Teodor Mangra, Colegiul Național „Tudor Vianu”, București (deputy leader) și Cristian Lazăr, Colegiul Național Iași (observator).Olimpiada de Matematică Balcanică pentru juniori (JBMO) este un concurs anual în care tinerii reușeșc să-și demonstreze abilitățile și nivelul de pregătire.

Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori 2022 s-a desfășurat la Sarajevo (Bosnia și Herțegovina).La Olimpiadă au participat echipe formate din câte 6 elevi din Albania, Bulgaria, Bosnia şi Herțegovina, Cipru, Grecia, Macedonia, Moldova, Muntenegru, România, Serbia şi Turcia – țări oficiale, precum şi echipe din Arabia Saudită, Azerbaidjan, Bosnia și Herțegovina (echipa B), Croația, Franța, Kazahstan, Kârgâzstan și Tadjikistan.

Elevii români care au obținut medaliile de aur au fost: Aida Mitroi (clasa a VIII-a, Școala Gimnazială Nr.16 „Take Ionescu”, Timișoara) cu punctaj maxim; Victor-Vasile Dragoș (clasa a VIII-a, Colegiul Național „Vasile Lucaciu”, Baia Mare) cu punctaj maxim; Andrei Vila (clasa a VIII-a, Liceul Internațional de Informatică, București)
și Radu-Ionuț Stoleriu (clasa a VIII-a, Colegiul Național „Emil Racoviță”, Iași).

Iar medaliile de argint au fost obținute de elevii David Ghibu (clasa a VIII-a, Liceul Internațional de Informatică, București) și Emanuel Mazăre (clasa a VIII-a, Școala Gimnazială „Mihai Eminescu”, Pitești).

Echipa României a obținut primul loc cu 224 de puncte din totalul de 240 de puncte.Pe locul II s-a clasat Serbia cu 174 de puncte, iar pe poziția a III-a Turcia cu 166 de puncte.

loading...

Add comment