Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
andrei-negrean

Românii nu promovează așa ceva.Un copil de doar 9 ani e campion al Europei la șah și visează la titlul mondial.

Andrei Negrean este puștiul care a uimit Europa la șah.El a învățat să joace șah la vârsta de 5 ani sub îndrumarea unor antrenori foarte apreciaţi în şahul românesc.Andrei a reuşit să se impună categoric în Campionatul Uniunii Europene, totalizând 8 puncte în cele 9 jocuri jucate (7 victorii şi 2 remize), cu un punct şi jumătate mai mult decât următorii doi clasaţi – Danail Popzafirov (Bulgaria) şi Filip Kulich (Slovacia).

De victoria lui Andrei și de aurul câștigat s-au bucurat rudele, prietenii şi fanii lui din judeţul Alba, unde Andrei este aşteptat să participe la mai multe turnee şi activităţi şahiste.

Primul titlul de campion al Uniunii Europene obţinut de un român a fost în anul 2008, când Mihnea Costachi, din Alba Iulia, se impunea la Murek în Austria la categoria copii sub 8 ani. Asemănările între cei doi juniori nu se opresc aici, fiindcă Mihnea este şi el pe jumătate cugirean, mama lui fiind originară din Cugir, iar tatăl lui Andrei este tot din Cugir.

Șahul poate juca un rol important în dezvoltarea intelectuală a copiilor care îl practică.Jocul de șah este un joc de gândire foarte strategic care îmbunătățește funcția creierului.Creierul funcționează ca un mușchi și are nevoie de exercițiu în mod constant pentru a-l menține sănătos.Șahul demonstrează importanța elaborarii unui plan, a concentrării, și arată consecințele deciziilor luate.Șahul ajută un copil să își dezvolte imaginația, pe masură ce învață jocul și descoperă noi poziții și combinații posibile.Și indiferent de varsta, atunci cand copiii isi exprima interesul pentru sah este important sa se profite de acel moment.Copiii care joacă șah pe o perioadă mai lungă de timp s-a constatat că sunt mai echilibrați, au rezultate școlare mai bune, știu să accepte mai ușor înfrângerile și să își stăpânească emoțiile.

loading...

Add comment