Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Elevii români câștigă 11 medalii, aur și bronz în fizică și matematica

Elevii români au obținut cinci medalii la fizică, printre care două de aur, în cadrul Olimpiadei Internaționale de Fizică, desfășurată în Elveția în perioada 11-17 iulie și alte șase medalii la cea de-a 57- a ediție a Olimpiadei Internaționale de Matematică din Hong Kong.

Ștefan Eniceicu și Răzvan Radu au câștigat medalii de aur, iar Robert Răveanu, Andrei Răduc și Tudor Crețu au câștigat medalii de argint în cea de-a 47- a ediție a Olimpiadei Internaționale de Fizică din Elveția. Cei cinci băieți sunt elevi la Liceul Internațional de Informatică din București. 450 de elevi din 90 de țări au luat parte la acest concurs.Elevii români au luat de asemenea șase medalii la Olimpiada Internațională de Matematică din Hong Kong. Teodor Andrei Andronache, Ovidiu Neculai Avădanei, Ciprian Mircea Bonciocat, Alexandru Pascadi și Ioan Laurențiu Ploscaru au câștigat medalii de argint, iar Tudor Plopeanu a obținut o medalie de bronz.

Sunt elevi la Liceul Internațional de Informatică din București și la Colegiul Național „Tudor Vianu” din București. Delegatia a fost condusa de Radu Gologan, coordonatorul echipei internationale a Romaniei si presedintele Societatii de Stiinte Mathematice din Romania si de Catalin Gherghe de la Facultatea de Matematica si Informatica din cadrul Universitatii din Bucuresti.

568 de elevi din 109 de țări au participat anul acesta la Olimpiada Internațională de Matematică, clasându-se pe primul loc în SUA. Prima ediție a Olimpiadei a avut loc în România în 1959.

loading...

Add comment