Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Regina Elisabeta a II-a a promulgat legea care împiedică ieșirea Marii Britanii din UE fără acord

Regina Elisabeta a II-a a promulgat luni legea care-l împiedică pe premierul conservator Boris Johnson să retragă Regatul Unit din UE fără un acord pe 31 octombrie. Această lege numită și „legea capitulării” îl obligă pe șeful guvernului de la Londra să ceară o nouă amânare a Brexit-ului până la data de 31 ianuarie 2020, dacă, până la 19 octombrie, premierul nu reuşeşte să obţină un nou acord cu UE sau nu primeşte aprobarea parlamentului pentru o retragere fără acord.marea b

Boris Johnson, premierul britanic se află acum într-o vizită la Dublin.El a apreciat totuși că mai este posibilă încheierea unui nou acord privind Brexitul înaintea datei limită de 31 octombrie.Deși vineri, camera superioară a parlamentului britanic adoptase legea votată, care-l împiedică pe dânsul să retragă Regatul Unit din Uniunea Europeană fără un acord cu blocul comunitar la 31 octombrie.Întrebat, săptămâna trecută, dacă le poate promite britanicilor că nu se va duce la Bruxelles să ceară o nouă amânare a Brexitului, cum îi cerea legea adoptată, acesta a răspuns că nu va face asta și că ar prefera mai degrabă să ”moară într-un șanț” decât să facă aşa ceva.

La rândul său, Johnson a mai spus în faţa presei la Dublin că nu este ″perturbat de nimic din ce se întâmplă în parlament″⁣. ″⁣Cred că ceea ce poporul britanic doreşte de la noi este să obţinem un acord şi să ieşim din UE pe 31 octombrie″⁣, a adăugat el.

Însă, miniștrii prezenți în guvernul său au sugerat chiar că Boris ar ocoli defapt aplicarea acestei legi, astfel încât Regatul Unit să se retragă din UE fără un acord pe 31 octombrie. Ba mai mult, Boris nu vrea să cedeze și a adoptat o abordare dură faţă de Uniunea Europeană, respingând Acordul Brexit elaborat de fostul Cabinet Theresa May şi afirmând că Marea Britanie se va retrage din Blocul comunitar pe 31 octombrie 2019 cu sau fără un nou tratat.

loading...

Add comment