Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
viata-simpla

Omul cu cât trăiește mai simplu, nu face rău și nu invidiază, cu atât este mai fericit

A trăi o viață simplă este mai sănătos.Când ai mai puțin, ai mai puține griji.Eliberează-te de povara lucrurilor care nu sunt importante pentru cine suntem cu adevărat. Te vei simți mult mai bine pe termen lung și te vei putea concentra pe cine ești, ce vrei și, cel mai important, vei fi fericit.

Viața este plină de oameni diferiți.Întotdeauna există cineva care are mai mult succes, mai talentat, mai atractiv sau mai avansat în atingerea reperelor decât noi.Întâlnim acești oameni în fiecare zi – de fapt, ei pot fi adesea prietenii, membrii familiei sau chiar colegii noștri.Uneori, aceste întâlniri ne pot lăsa cu un gust amar în gură și o strălucire verde în ochi.

Invidia este o stare de a dori ceva pe care altcineva îl posedă. Este o emoție vicioasă care poate zdrobi stima de sine și poate inspira eforturile de a submina succesele altora.Este un sentiment de nefericire față de norocul altuia împreună cu dorința de a avea aceeași noroc.Aristotel a definit invidia ca durere la vederea norocului altuia, stârnită de „cei care au ceea ce ar trebui să avem”. Invidia este una dintre cele mai puternice cauze ale nefericirii.

A fi invidios nu este o experiență plăcută, simțim că ne lipsește ceva, iar acest lucru ne poate face adesea să ne simțim inferiori celorlalți oameni. Dar efectele negative ale invidiei se pot extinde dincolo de modul în care simțim că avem un impact asupra relațiilor noastre cu ceilalți oameni. De fapt, există motive să credem că experiența negativă a invidiei poate scădea dorința oamenilor de a-i ajuta pe alții și poate chiar îi poate face pe oameni mai predispuși să-i facă rău altora.

Nu merită să pierzi timp cu așa ceva.Cei care te rănesc se vor confrunta în cele din urmă cu propria lor karmă.Nu este necesar să le răspunzi tu cu aceeași monedă.În plus, toate aceste lucruri îți pot face rău.Cu cât trăiești mai simplu,nu faci rău și nu invidiezi,cu atât ești mai fericit.O viață mai simplă, mai puțin aglomerată și agitată are beneficii incomensurabile pentru sănătate.Fericirea vine din alegerea de a fi fericit cu orice ai face, din consolidarea relațiilor tale cele mai apropiate și din a avea grijă de tine fizic, financiar și emoțional.

loading...

Add comment