Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
manastirea-nicula

Mănăstirea Nicula, locul unde icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului a plâns timp de câteva săptămâni.

Icoana sfântă și făcătoare de minuni a Maicii Domnului, situată la Mănăstirea Nicula din nordul centrului României, a fost centrul cinstirii și al pelerinajului de peste trei sute cincizeci de ani.Hramul Mănăstirii Nicula este sărbătoarea Adormirea Maicii Domnului din data de 15 august, aduce zeci și chiar sute de mii de pelerini la Mănăstire să cinstească Icoana și să-i ceară ajutorul Maicii Domnului.Primele minuni atestate săvârșite aici de Maica Domnului sunt datate din februarie 1699, când icoana a plâns câteva săptămâni.O altă minune înregistrată la doi ani după marea minune a lacrimilor aparține prințului prințului Hohenzollern, preotul iezuit Johann Rosenfeld, după cum aflăm dintr-o scrisoare din 1701. El a fost unul dintre cei care a propovăduit cultul venerabilei Fecioare.În același an al anului 1701, harul minunilor curgând din sfânta icoană a Maicii Domnului a arătat puterea tămăduitoare celor care s-au apropiat cu credință, căzând cu rugăciune și lacrimi înaintea ei.Istoria amintește de soldații regimentului regal care se rugau cu fidelitate în fața icoanei, mame care se rugau pentru viața copiilor bolnavi și alți oameni care se rugau pentru diferite nevoi și dureri.Multe minuni au fost înregistrate aici, prin icoana glorioasă a Maicii Domnului.Prin sfânta Sa icoană, Maestrul nostru ceresc, Maica Domnului, rămâne o prezență vie și binevoitoare printre credincioși de-a lungul tuturor veacurilor.

Mănăstirea Nicula este locul unde are loc unul dintre cele mai importante evenimente religioase din România.Mănăstirea Nicula este una dintre cele mai importante ale Transilvaniei și este situată în localitatea Nicula, județul Cluj la numai trei kilometri distanta de orașul Gherla.

Tradiția spune că de Sfânta Maria oamenii merg la biserică și împart struguri, prune și faguri pentru sufletele celor care au murit. În unele zone, după slujbă, femeile merg la cimitire pentru a tămâia mormintele celor dragi. În biserică sunt pomeniți cei care au adormit, dar și cei care au purtat numele Sfintei Fecioare.Renumele bisericii și minunile ei miraculoase au depășit de mult granițele țării noastre și ale bisericii noastre românești, fiind, fără îndoială, numărate și venerate printre cele mai cunoscute icoane minunate ale ortodoxiei universale.Icoana făcătoare de minuni, amplasată în templul bisericii din satul Nicula, a fost arătată de la început ca izvor de lumină și bucurie, bucurându-se de prezența ei asupra țăranilor credincioși ai satului și a satelor învecinate.

loading...

Add comment