Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Părintele Calistrat: „Spune de 7 ori dimineața și de 7 ori seara această rugăciune scurtă și puternică”

Părintele Calistrat de la Mănăstirea Vlădiceni din Iaşi a devenit foarte cunoscut pe internet datorită predicilor sale și rugăciunilor, care au fost citite de mii de oameni, datorită simplității lor, dar și a harului duhovnicesc cu care sunt încărcate.

Rugăciunea care trebuie spusă de 7 ori dimineața și de 7 ori seara, pentru a vă curăți sufletul de lucrarea necurată a divaolului este rugăciunea „Împărate Ceresc.” Aceasta rugăciune este scurtă și la îndemâna omului, dar are o mare putere. Este bine să o repeți în tren, mașină, pe drum sau acasă până ce adormi. De asemenea părintele îi îndeamnă pe credincioși să spună mereu în minte și în inimă: „Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluiește-mă pe mine, păcătosul!”

„Împărate ceresc, Mângâietorule, Duhul Adevărului, Care pretutindenea ești și toate le plinești, Vistierul bunătăților si Dătătorule de viață, vino și Te sălășluiește întru noi, și ne curățește pe noi de toată întinăciunea, și mântuiește, Bunule, sufletele noastre. Amin”

Rugăciunile scurte și pline de smerenie.
Doamne, eu ca un om am gresit, iar Tu, ca un Dumnezeu, ma iarta.
– In general, credinciosii nostri se roaga putin, dar cu multa smerenie. Pot avea ei nadejde de mantuire cu rugaciune putina? Dar cei bolnavi si care nu pot citi, cum trebuie sa se roage?

– Mantuitorul nostru Iisus Hristos a zis: Cand va rugati, nu spuneti multe ca paganii, carora li se pare ca in multa lor vorbire vor fi ascultati. Deci, sa nu va asemanati lor, ca stie Tatal vostru de ce aveti trebuinta, mai inainte de a cere voi de la El (Matei 6, 7-8).

Oricine va zice rugaciuni scurte, dar cu smerenie, cu umilinta si cu simtirea inimii, se va mantui. Sa ne aducem aminte de acel batran care, timp de patruzeci de ani, zicea aceasta scurta rugaciune: „Doamne, eu ca un om am gresit, iar Tu, ca un Dumnezeu, ma iarta” (Pateric, ed. 1930). La fel sa faca si bolnavii. Sa se roage lui Dumnezeu cu rugaciuni scurte si sa multumeasca pentru boala.

loading...

Add comment