Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
raul-alexandru

Raul Alexandru Mitruț,tânărul campion internațional,ascuns în spatele poeziei

Raul Alexandru Mitruț, un tânăr oarecare, cu preocupări diverse.Așa începe povestea sa.Născut la Pașcani, jud. Iași, nu prea a înțeles prea bine ce înseamnă să fii copil. Crescut de mic doar de mamă, a fost nevoit să se mute mai mereu în funcție de unde își găsea ea loc de muncă. La vârsta de doar 6 ani a devenit cel mai mic membru al cenaclului cultural Mihail Sadoveanu din Pașcani. Citea cursiv deși nu intrase încă la școală. S-a mutat la Târgu Frumos, unde a locuit timp de 2 ani. Nevoit să se mute din nou, dar de data aceasta a fost mai uțor pentru el, pentru că a revenit pe meleagurile mamei sale, stând puțin timp în Sălaj la o mătușă, pe urmă la Baia Mare unde se află și în prezent.

La vârsta de 12 ani a debutat cu proză scurtă la ASPRA Galați – Asociația Scriitorilor pentru Promovarea Realizărilor Artistice.Mai apoi au urmat nenumărate publicații în reviste și antologii.Cu o imaginație foarte bogată, la vârsta de 13 ani apare primul său volum bilingv român-englez, intitulat „Scările Imaginației”, apărut la editura eCreator din Baia Mare, traducerea și grafica aparținându-i în totalitate. Parcursul său este de lăudat.Tânărul scriitor a participat la diferite concursuri naționale și internaționale unde a reușit să câștige numeroase premii. Fiind doar un copil, a fost nevoit să concureze cu chiar și cu adulți, făcându-se remarcat printre ei. Faptele vorbesc de la sine! Deși apreciat mai mult în afara țării, a reușit să se impună și aici, câștigând diverse competiții.La secțiunea proză, a câștigat premiul de excelență internațional la Olimpiada Mondială de poezie.

La 14 ani, Raul Alexandru Mitruț este un exemplu pentru tinerii de vârsta lui.Până în prezent, are un palmares bogat de diplome, distincții și premii internaționale.Micul scriitor, scrie proză, povești și cochetează din când în când și cu poezia.Din păcate, țara noastră promovează și susține prea puțin tinerele talente.Și acest lucru este destul de greșit.Cu toate acestea, noi încercăm să facem cunoscuți tinerii talentați precum Raul.Îi dorim lui Raul Alexandru Mitruț mult succes în continuare și cât mai multe reușite.

În concluzie, din punctul nostru de vedere, literatura este extrem de importantă în societate, mai ales pentru tineri, deoarece este cea care deschide porțile unui nou univers și dezvoltă imaginația și creativitatea.Totodată literatura îmbogățește vocabularul si dezvolta capacitatea de intelegere a omului.Literatura este o mișcare de descoperire.Prin această mișcare, cititorul face posibilă construirea unei noi identităţi, aceea de cititor-scriitor.

loading...

Add comment