Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

4 tipuri de tigăi toxice de evitat și 4 alternative sigure

Majoritatea oamenilor din aceste zile sunt conștienți de importanța consumului de alimente sănătoase. Cu toate acestea, nu toată lumea știe că vasele folosite pentru a găti mâncarea sunt aproape la fel de importante ca alimentele în sine. Chiar și dieta cea mai sănătoasă poate duce la complicații de sănătate dacă vasele dvs. sunt toxice.În continuare vom prezenta care sunt cele mai periculoase tigăi și care sunt cele mai sigure opțiuni.

1. Vase de teflon.

Teflonul este probabil cel mai mare ofensator de pe această listă – mulți oameni aleg acest material pentru că este convenabil și omniprezent. Este și cel mai periculos.Proprietățile neaderente ale vaselor din teflon se realizează cu un strat de PTFE (politetrafluoretilenă), care este un polimer de plastic care începe să curgă toxinele atunci când este încălzit la temperatură mare.Aceste fumuri toxice duc la simptome asemănătoare gripei numite febră de vapori polimer , cunoscută informal sub numele de gripă de teflon. Nu sunt periculoase numai pentru oameni, dar sunt și fatale pentru păsările de companie, cum ar fi papagalii.Un alt compus chimic găsit în vasele din teflon este PFOA (acid perfluorooctanoic), care a fost legat de mai multe tipuri de cancer, inclusiv cancerul de sân, prostata și cancerul ovarian. Deși se crede că PFOA este prezentă în produse Teflon în cantități atât de mici încât nu prezintă niciun risc pentru oameni, merită menționat că se regăsesc și în multe alte lucruri de zi cu zi. De aceea este cel mai bine să vă limitați expunerea la acesta ori de câte ori este posibil.

Încercați în schimb această alternativă sigură: vase din fontă reale. Aceasta este o opțiune de gătit sigură, care rezistă cu adevărat testului timpului. Se încălzește bine și foarte uniform, și poate fi chiar condimentat pentru al face să nu fie lipit. Nu scapă nimic toxic în alimente și este de fapt un bun mod natural de a crește nivelul de fier. În cazul în care nivelul fierului este bun, puteți încerca vasele din fontă emailată, care sunt la fel de sigure și convenabile pentru utilizare.

2. Vase de aluminiu și folie de aluminiu.


Nu este o surpriză faptul că utilizarea aluminiului este atât de răspândită – pe lângă faptul că este cel mai abundent metal, este, de asemenea, foarte puternic, ușor, versatil și reciclabil. Cu toate acestea, nu este fără pericole ascunse.Aluminiu este un metal neurotoxic . Nivelurile ridicate de aluminiu au fost legate de mai multe boli ale sistemului nervos central, inclusiv Alzheimer și ALS. Deși vasele din aluminiu sunt de obicei acoperite, stratul de acoperire este predispus la rupere, eliberând metalul toxic în produsele alimentare.

Încercați în schimb această alternativă sigură: vase din sticlă. Aceasta este o altă opțiune sigură de luat în considerare. Nu va elibera niciodată nimic toxic atunci când este încălzit, este durabil, prietenos cu mediul și nu are nici un fel de arome vechi sau mirosuri. Singurul con, este că nu este lipicios, dar este un preț mic care trebuie plătit pentru astfel de vase în condiții de siguranță.

3. Vase de cupru.


Ca și alte metale grele, cuprul este foarte important pentru sănătatea umană în cantități mici. Dar o cantitate excesivă din organism poate duce la otrăvirea cu metale grele . Atunci când vasele din cupru nu sunt acoperite, pot elibera cupru la prepararea alimentelor acide . Și când este acoperit, acoperirea adesea conține nichel, care este un alt element toxic.

Încercați în schimb această alternativă sigură: vase din oțel inoxidabil. Aceasta este o opțiune excelentă – este relativ ușoară și rezistentă la zgârieturi și poate fi condimentată pentru a nu fi lipită! Va dura, de asemenea, mult timp. Doar asigurați-vă că achiziționați oțel inoxidabil de calitate alimentară – acest tip nu conține nichel sau crom.

4. Vase de ceramică.


Articolele de gătit cu ceramică arată bine și pare a fi o opțiune sigură la început. La urma urmei, ceramica 100% este complet sigură în scopuri de gătit. Cu toate acestea, o acoperire din ceramică ascunde, de regulă, materiale rele.
Acoperirea ceramică moale nu este cea mai durabilă și începe să curgă după câteva luni de utilizare zilnică. Atunci când se întâmplă acest lucru, plumbul și cadmiul care se găsesc uneori în stratul de acoperire se vor termina în alimente și mai târziu în corpul vostru. Intoxicatia cu plumb este unul dintre cele mai periculoase tipuri de intoxicatii cu metale si poate duce la dureri abdominale, dureri de cap, infertilitate si alte complicatii ale sanatatii (si, in cazuri grave, coma si moartea ). Chiar și atunci când învelișul este fără plumb, vasele cu cioburi pot prezenta pericole – este de obicei aluminiu neurotoxic care se află sub acoperișul ceramic.

Încercați această alternativă sigură în schimb: tigăi din ceramică 100%. Aceasta este una dintre cele mai bune și cele mai sigure opțiuni din jur, deoarece este făcută din materiale complet naturale, nu este toxică și nu va cipa sau nu se va îndepărta. De asemenea, este lipicios și poate fi spălat în mașina de spălat vase. Singurul lucru este că ceramica 100% poate fi destul de costisitoare, dar va dura mult timp și va fi mai sănătoasă.

loading...

Add comment