Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Un fenomen extrem de rar.O căprioară albă,fotografiată în România.

Un francez stabilit în România, în județul Cluj, Alexandre Lacaille a avut ocazia de a vedea și a fotografia o căprioară albă pe un câmp din satul Sâmboleni din comuna Cămărașu din județul Cluj.Bărbatul a postat pe o rețea de socializare alături de poză și textul: „Bambi albinos din Sâmboleni”.Bărbatul a povestit că a zărit căprioara în lanul său de grâu foarte ușor, deoarece era un alb imaculat.”E un fenomen foarte rar”, a mai spus fermierul francez.

Aceste căprioare albe, sunt extrem de rar întâlnite.Albinismul este o afecțiune congenitală definită de absența pigmentului, având ca rezultat un aspect alb și ochi roz. Multe specii de plante și animale prezintă albinism, inclusiv oamenii.Este dificil să se determine cu exactitate cât de frecvent această condiție există la animalele sălbatice, deoarece animalele albinoase nu tind să supraviețuiască mult timp.

Se pare că oamenii au fost captivați de căprioarele albe de secole și poate de milenii. Aspectul de fantomă al acestor animale a atras mituri, superstiții și dezinformare științifică rampantă pentru o perioadă la fel de lungă de timp.

Animalele albinoase nu au o viață tocmai ușoară în sălbăticie. Ele au vederea slabă și sunt mai vizibile, făcându-le ușor pradă.Cercetările sugerează că aligatorii albinoși, de exemplu, supraviețuiesc în medie mai puțin de 24 de ore după ecloziune.Potrivit ”National Geographic”, albinismul la mamifere apare atunci când un individ moștenește una sau mai multe gene mutante de la ambii părinți, gene care afectează producția de melanină, principalul pigment care determină culoarea pielii, a blănii și a ochilor.Albinismul nu este o boală sau rezultatul vreunei mutaţii genetice, ci o varietate foarte rar întâlnită.Experții spun că această culoare dezavantajează foarte mult animalul pentru că iese foarte tare în evidență, în afara sezonului hibernal.

„Bambi cel alb„ a reușit foarte rapid să facă furori în mediul online datorită fotografiilor în care căprioara se hrănea pe un câmp, postate de Alexandre.Oamenii au fost foarte curioși să vadă aceste fotografii, deoarece până acum, prin zonele noastre nu s-a mai văzut așa ceva.Este un fenomen extrem de rar și în același timp impresionant.Sunt fascinante de observat și de meditat asupra lor.De aceea, este important să ne protejăm pădurile și biodiversitatea.

loading...

Add comment