Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Consumul zilnic de cafea vă ajută să trăiți mai mult

Un studiu realizat la Universitatea din California Irvine sugerează că oamenii care „beau cantități moderate de cafea au trăit mai mult decât cei care s-au abținut”.

„Nu am nici o explicatie pentru aceasta, dar cred cu tărie că această băutură îmbunătățește longevitatea”, a declarat Dr. Claudia Kawas, unul dintre principalii cercetători ai studiului, la începutul acestui an la o conferință a Asociației Americane pentru Progresul Științelor . Cuvântul esențial în această constatare este, desigur, moderat. Potrivit studiului, cei care au baut numai o cană de cafea pe zi, au scazut cu 18% sansele de deces prematur. Două cani de cafea pe zi au scăzut șansele cu 10%.

De fapt, unele studii au descoperit și o asociere între consumul de cafea și scăderea mortalității globale și, eventual, a mortalității cardiovasculare, deși acest lucru s-ar putea să nu fie adevărat la persoanele mai tinere care beau cantități mari de cafea. Tot aceleași studii au arătat că cafeaua poate avea beneficii pentru sănătate, inclusiv protecția împotriva bolii Parkinson, diabetului de tip 2 și a afecțiunilor hepatice, inclusiv a cancerului de ficat. De asemenea, cafeaua pare să îmbunătățească funcția cognitivă și să reducă riscul depresiei.

Studiul a examinat mai mult de 1.600 de persoane de peste 90 de ani de la începutul anului 2003. Participanții au fost de acord cu verificările bianuale pentru a ajuta cercetătorii să identifice ce factori și alegeri de viață au făcut ca oamenii să trăiască mai târziu în anii 90. Acest grup de vârstă cunoscut sub numele de ” cel mai vechi” este grupul de vârstă cu cea mai rapidă creștere.

O altă constatare surprinzătoare a fost că participanții care erau „supraponderali în anii ’70 au trăit mai mult decât cei normali sau subponderali”. Dar, în același timp, exercițiile regulate și menținerea unui hobby regulat au ajutat și la evitarea morții premature.

loading...

Add comment