Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Alimente pe care le păstrăm în frigider chiar dacă nu este nevoie

Probabil mulți dintre noi ne-am obișnuit să ținem în frigider majoritatea alimentelor, pentru a le păstra proaspete cât mai mult timp.Dar, după cum se dovedește, acesta nu este într-adevăr cel mai bun lucru, pentru că nu toate alimentele trebuie depozitate la temperaturi scăzute. Acesta este motivul pentru care multe dintre alimentele din frigiderul nostru ocupă doar spațiu pe rafturi și ajung să își piardă gustul și microelementele utile. Stocarea unor alimente la temperaturi reci înrăutățește aspectul și gustul lor. Acest lucru nu este valabil numai pentru multe ingrediente individuale, ci și pentru alimente preparate.Iată în continuare o listă cu 20 de alimente pe care le păstrăm în frigider chiar dacă nu este nevoie.

Legumele.

Cartofii.
Amidonul din cartof se transformă în zahăr la temperaturi reci, de aceea cartofii reci își pierd gustul și sfârșesc să fie puțin dulci. La temperaturi reci, apa din cartofi se extinde și formează cristale care distrug structura fibrelor. Acest lucru face ca leguma să fie moale și să nu mai fie bună de mâncat.

Usturoiul și ceapa putrezesc atunci când nu există suficientă circulație a aerului și umiditate prea mare.

Morcovii și sfecla încep să se ofilească atunci când sunt păstrați la frigider și apoi putrezesc.

Roșiile păstrate la frigider își pierd tot gustul și devin apoase.

Vinetele sunt legume foarte mofturoase.Dacă este prea frig, devin apoase și își pierd toate calitățile utile,iar dacă este prea cald, se usucă.

Castraveții devin moi și poroși la temperaturi mai scăzute. Grădinarii știu că castraveții adoră căldura și același lucru este valabil și pentru păstrarea lor. Dacă se acoperă cu pete întunecate, asta înseamnă că putrezesc.

Legumelor le plac locurile uscate, cu o bună circulație a aerului și se descurcă mai bine atunci când sunt departe de expunerea la lumină. O cutie de lemn este un loc minunat pentru ele. Cartofii, roșiile și ardeii sunt mai bine păstrați separat, de asemenea, unul de altul, deoarece produc activ gazul de etilenă care grăbește maturarea celorlalte fructe și legume din jurul lor. Pentru ceapă și usturoi, există alte metode dovedite. Agățați-le într-o plasă sau în ciorapi la fel cum făceau bunicile noastre.

Fructele.

Bananele.
Acest fruct se coace la aproximativ 15-20 de grade celsius, așa că dacă le-ați cumpărat când erau încă verzi, nu le păstrați la frigider.Bananele coapte nu trebuie păstrate la frigider, deoarece, la temperaturi mai scăzute, pielea se întunecă.

Pâinea. Dacă veți mânca pâinea în câteva zile, nu o puneți la frigider. Temperaturile reci schimbă structura pâinii, își pierde gustul, iar umiditatea ridicată poate provoca acoperirea cu mucegai destul de rapid.

Produsele de panificație.Cornurile, plăcintele și alte produse nu trebuie păstrate la temperaturi scăzute, deoarece condensul face ca panificația și plăcintele să fie „umede”.

Produsele de panificație trebuie înfășurate în pungi de hârtie și păstrate la temperatura camerei.

Dulceața și murăturile.

Murăturile. Sunt protejate de conservantul folosit. Acest lucru funcționează pentru toate alimentele similare care conțin marinadă, sare, oțet și mirodenii.

Dulceata . Având în vedere că a existat o rețetă standard și gemul a fost sigilat corect într-un borcan sterilizat, îl puteți păstra în afara frigiderului până la 2 ani, iar frigiderul nu este cel mai bun loc. Stocarea gemului la rece poate stimula creșterea mucegaiului. De fiecare dată când deschideți ușa frigiderului, borcanul este în pericol: aerul cald intră într-o fisură între capac și borcan, existând și condensul care creează condițiile perfecte pentru bacterii.

Ouăle.

Nu există reguli speciale cu privire la ouă: acestea pot fi păstrate atât în ​​interiorul frigiderului, cât și în exterior, într-un loc rece și întunecat. Ideea este să vă asigurați că temperatura este stabilă și consistentă. Dacă decideți să puneți ouă în frigider, nu le păstrați pe raftul lateral, ci puneți-le mai adânc în frigider pentru a le proteja de fluctuațiile de temperatură.

Untul.


Este perfect sigur să îl depozitați într-un vas închis într-un loc răcoros timp de o zi sau 2, astfel va fi mai ușor să îl puneți pe pâine în acest fel.

Cafeaua.

Umiditatea este cel mai rău dușman al boabelor de cafea. Dacă introduceți un borcan în frigiderul rece, va apărea condensul și atunci întreaga structură a celulelor se schimbă, ceea ce duce la pierderea uleiului , care este responsabil pentru mirosul de cafea minunat și toată magia cafelei dispare. În fiecare zi când scoți borcanul și îl pui înapoi, îl rănești și mai mult: fluctuațiile de temperatură fac ca cafeaua să-și piardă gustul. Cafeaua trebuie păstrată într-un recipient sigilat, într-un loc întunecat, la temperatura camerei.

loading...

Add comment