Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
locul-I-romania

România se face remarcată prin inteligență.Țara noastră a obținut locul I la Olimpiada Europeană de Matematică pentru fete.

Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete este o competiție internațională de matematică similară ca stil cu Olimpiada Internațională de Matematică, cu două lucrări susținute în zile consecutive. Țările participante trimit echipe formate din patru matematiciene de vârstă școlară.Grupul României a fost format tot din patru fete și anume Diana Țolu – elevă în clasa a XII-a la Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București, Elisa Ipate – elevă în clasa a IX-a la Liceul Teoretic Internațional de Informatică București, Lucia Rîșnoveanu – elevă în clasa a XI-a la Liceul Teoretic Internațional de Informatică și Cezara Danciu – elevă în clasa a X-a la Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” din București.Acestea au reușit să obțină în această ediție, locul I la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete – EGMO 2022.

România s-a remarcat cu locul I, după 11 ani de participare la această competiție.Echipa formată din cele patru fete a fost coordonată de Prof. Mihai Bălună de la Colegiul Național „Mihai Viteazul” din București și de Prof. Anca Băltărigă de la Liceul Teoretic Internațional de Informatică.

Româncele noastre au demonstrat că sunt lideri în domeniul lor.Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete este o competiție internațională de matematică care se adresează exclusiv femeilor în calitate de concurenți. Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete constă în două teste.Fiecare test este format din 3 probleme, iar durata de timp pentru fiecare test este de 4 ore. Testele sunt efectuate timp de două zile consecutive.Problemele au fost propuse de următoarele țări: Țările de Jos, Ucraina, Marea Britanie, România, Statele Unite ale Americii, Australia.La finalul competiției, România a reușit să obțină punctajul de 112 puncte.Fetele participante au obținut o medalie de aur și trei de argint.Medalia de aur a fost obținută de românca Diana Țolu.Ea a reușit și în anul 2021 atunci când competiția s-a desfășurat în format online, să obțină tot medalia de aur.

Fetele au reușit să obțină locul I cu multă muncă și seriozitate din partea lor.Noi dorim să le felicităm pe toate patru pe această cale și să le dorim mult succes în continuare în tot ceea ce își propun.România este ţara copiilor supradotaţi. Statistica arată că 1 din 4 copii români are coeficientul de inteligenţă peste 130.De aceea este important să valorizăm abilitățile tinerilor noștri și să-i sprijinim în continuare în tot ceea ce își propun să facă mai departe.

loading...

Add comment