Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Mândrie națională. Premiul Nobel Junior a fost câștigat de un român.

Ștefan Pricopie, un tânăr român care a absolvit recent Universitatea din Manchester a câștigat Premiul Nobel Junior, cunoscut și sub denumirea de Global Undergraduate Awards 2019, la secțiunea Economie și a primit o medalie de la Michael D. Higgins, președintele Irlandei. Ștefan Pricopie are 22 de ani și a absolvit programul de economie-matematică din cadrul Facultății de Științe Sociale de la Universitatea Manchester din Marea Britanie.

The Global Undergraduate Awards cunoscut ca Junior Nobel Prize desemnează cele mai importante lucrări de absolvire a facultății, pe 25 de discipline din domenii precum arta, științele exacte și științe umaniste. Premiile sunt acordate de președintele Irlandei, Michael D. Higgins, conform edupedu.Peste 3.400 de persoane de la 388 de universități din 50 de țări au participat la Premiul Nobel Junior 2019, fiind una din cele mai importante distincții pe care proaspății absolvenți o pot primi.

Băiatul a căștigat Premiul Nobel Junior datorită tezei sale de licență, intitulată „Public Education and Brain Drain”, despre învățământul public și despre fenomenul brain drain care presupune emigrarea persoanelor cu un nivel ridicat de educație.De asemenea, tânărul a primit anul acesta premiul special din partea decanului Facultății de Științe Sociale – Deans Award for Achievement.El a mai participat în 2014 la Olimpiada Națională de Matematică, de unde a venit cu medalia de bronz.Este pasionat și de șah și este membru al Clubului Sportiv Otopeni – Secția de Șah de mai mult de 10 ani de zile.

În prezent, Ștefan continuă să studieze la Universitatea din Manchester, la programul de Data Science for Social Policies.În anul 2018, Cristian Bodnar, un alt tânăr român absolvent al Universității din Manchester, a câștigat Premiul Nobel Junior pentru Informatică.Românii noștri sunt talentați și peste hotare și reușesc să ne facă mândri de fiecare dată când participă la un astfel de concurs prestigios. Să sperăm că vom mai auzi în continuare despre Ștefan Pricopie și despre reușitele sale.

loading...

Add comment