Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
medicul-catalin-cirstoveanu

Doctorul Cătălin Cîrstoveanu, supranumit de părinți „îngerul copiilor”.Mii de copii trăiesc astăzi datorită lui.

Cătălin Cîrstoveanu este seful sectiei de terapie intensiva nou-nascuti de la spitalul Marie Curie din Bucuresti, fiind totodată unui dintre cei mai iubiți doctori din spital.El salvează zilnic de mai bine de 20 de ani mii de vieți.A fost supranumit de părinți ca fiind îngerul copiilor născuți prematur sau cu malformații cardiace grave, un titlu măgulitor pentru acesta.El reușește de multe ori să facă imposibilul, iar mâna lui Dumnezeu îl ajută.

Cătălin Cîrstoveanu s-a născut în 19 iunie 1967, în Piteşti și provine dintr-o familie bună, mama sa fiind profesoară de biologie, iar tatăl medic veterinar.El a ajuns să studieze medicina, având cumva înclinație spre științele exacte.De patru ori a dat admitere până să intre la facultate, semn că el a ales medicina, nu medicina l-a ales. A intrat în cele din urmă la Universitatea de Medicină şi Farmacie de la Târgu Mureș, locul care i-a pus bazele carierei sale în perioada 1989-2005.S-a dezvoltat alături de profesori din Statele Unite, profesorul Dan Stewart din Luisville, Kentucky, spre exemplu care mai apoi l-a chemat să facă rezidențiatul în America.Dar a decis să se întoarcă totuși în România, pentru a face ceva pentru copiii de aici și pentru sistemul nostru medical.A luptat cu indolența autorităților, din cauza lipsurilor din spital, și a creat campanii de adunare de fonduri pentru spitalul Marie Curie din București.

Cu multă muncă și perseverență, medicul Marie Curie din București a fost cel care a reușit să transforme secția de terapie intensivă nou născuți de la Spitalul Marie Curie din București în cea mai modernă secție de acest fel din Europa. Secţia de terapie intensivă pentru nou-născuţi de la Marie Curie a fost visul lui l-a care nu a renunțat niciodată până nu l-a văzut realizat.

Sute de copii, poate chiar mii, au mai primit o șansă la viaţă datorită medicului Cătălin Cîrstoveanu.La ora actuală, este unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați doctori de copii din România.El este un model pentru societatea noastră.În lumea sa, nu există „nu pot”.Luptă de fiecare dată să salveze fiecare bebeluș ca și cum ar fi a lui.Când nu găsește soluții pentru copii în România, apelează la servicii din străinătate ca să îi salveze.Peste 20.000 de copii se nasc prematur în România anual.Copiii născuţi prematur au uneori, la naştere, chiar şi 500 de grame.din această cauză lupta devine foarte grea pentru viața bebeluților.

loading...

Add comment