Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
medic-ginecolog

Un medic ginecolog olandez a conceput 21 de copii folosind mamele care au apelat la tratamentele sale de fertilitate

Un ginecolog olandez care a lucrat timp de 25 de ani la un spital regional din Olanda și-a folosit propriul material seminal pentru tratamente de fertilitate făcute pacientelor sale și a făcut cel puțin 21 de copii, potrivit declarațiilor făcute de Spitalul Alrijne, situat la aproximativ 40 de minute de Amsterdam, în Leiderdorp.

Jos Beek a lucrat la Spitalul Elisabeth din Leiderdorp, acum parte a Spitalului Alrijne, între 1973 și 1998.El a murit în anul 2019.Scandalul a izbucnit după ce o organizație care urmărește părinții biologici ai persoanelor născute din donații anonime a găsit o potrivire între ADN-ul lui Beek și 21 de copii ale căror mame primiseră tratament la clinica sa între anii 1973 și 1986.Peter Jue, membru al consiliului de administrație al Spitalului Alrijne, a spus că nu poate exclude posibilitatea ca Beek să fie tatăl biologic al multor mai mulți copii după ce le-a îngrijit mamele.

„Suntem foarte șocați de acest lucru, desigur că are un impact semnificativ asupra părinților și copiilor implicați”, a adăugat el.

Acest lucru are un impact semnificativ asupra părinților și copiilor implicați.Spitalul a spus că tratamentele de fertilitate au fost cu greu reglementate în anii 1970 și 1980 și a subliniat că situația este „complet diferită acum”.Atunci tratamentul de fertilitate nu era foarte dezvoltat și aproape nu existau legi in acest sens.

Beek nu a fost singurul care a practicat acest tip de „tratament”. El este al treilea medic ginecolog din Țările de Jos care își folosește propriul material seminal în timpul tratamentului de fertilitate.Ginecologul Jan Wildschut, care a murit în 2009, era tatăl biologic a 17 copii.Iar Dr. Jan Karbaat și-a folosit propriul material seminal la conceperea a 49 de copii ai căror paciente nu erau conștiente.În Olanda, maximum 25 de copii se pot naște legal cu spermă de la un donator de spermă. Evidențele spitalului de pe vremea aceea nu mai există, de aceea mai multe paciente care au apelat la serviciile doctorului Beek de pe vremea aceea, au fost chemate pentru a li se face teste ADN.Iar în urma cercetărilor efectuat, s-a constatat că ADN-ul a 21 de persoane diferite se potrivea cu o singură persoană.Așa s-a ajuns la Jas Beek, medicul ginecolog care le tratase pe aceste paciente între anii 1973 și 1986.

loading...

Add comment