Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
jocurile-invictus

România a obținut aurul și argintul la Jocurile Invictus de la Haga

Jocurile Invictus din acest an, va avea loc la Haga în perioada 16-22 aprilie 2022.Haga este capitala administrativă și regală a Țărilor de Jos, având o populație de puțin peste 500.000 de locuitori.Situată în vestul țării, se află la aproximativ o oră distanță de capitala Amsterdam cu trenul sau mașina.În calitate de oraș internațional al păcii și justiției, Haga este mândră să servească drept oraș gazdă pentru acest eveniment

Jocurile Invictus sunt un eveniment sportiv internațional pentru militarii răniți.A fost dezvoltat cu scopul de a schimba percepțiile despre dizabilități, recunoscând, de asemenea, pe cei care și-au slujit țara.Mulți dintre sportivi au fost afectați fizic și psihic în urma unor evenimente traumatizante din linia luptei, astfel încât Jocurile promovează rolul sportului și al activității fizice pentru recuperare, motivare și reabilitare.Prințul Harry, Ducele de Sussex, este cel care a fondat Jocurile Invictus în anul 2014.După ce a vizitat Jocurile Războinicilor din SUA în 2013, a fost inspirat să lanseze un eveniment sportiv internațional special pentru militarii răniți.Peste 500 de concurenți din 20 de țări vor călători la Haga pentru a concura într-o serie de evenimente.Proiectul încurajează participarea tuturor veteranilor răniți, precum și a familiilor acestora, care îi vor putea sprijini atât în ​​timpul antrenamentului, cât și în competiție.

Douăzeci de militari răniți în teatrele de operațiuni vor reprezenta România la ediția din acest an a Jocurilor Invictus de la Haga, a anunțat Ministerul Apărării.Țara noastră participă pentru a treia oară la acest eveniment internațional.

România a luat aurul la proba de arc olimpic.Echipa formată din românii Cojocaru Emil, Căpățînă Iulian și Romila Eduard a concurat cu echipa Ucrainei,fiind un scor destul de strâns.Iar Ciolan-Uță Valentin a câștigat medalia de argint la proba de aruncare a bilei.Plutonierul adjutant principal în rezervă Mihai Toma s-a clasat pe locul al doilea la Land Rover Driving Challenge, prima competiţie din cadrul jocurilor dedicate militarilor răniţi în teatrele de operaţiuni.

Orașul australian Sydney a găzduit ediția anterioară a Jocurilor în 2018, în timp ce Düsseldorf din Germania este programată să găzduiască evenimentul din 2023.

O femeie care a câștigat o medalie de aur la Jocurile Invictus a spus că a vrut să le demonstreze copiilor ei „puteți realiza ceea ce doriți să realizați”.Lisa Johnston, 39 de ani, care a servit ca medic în Royal Army Medical Corps, i s-a amputat piciorul în anul 2016.

loading...

Add comment