Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
mara

Mara Ioana Zaharia, tânăra geniu, numărul 1 pe ţară la Matematică şi la Germană

Mara Ioana Zaharia este din Galați și este elevă în clasa a XI-a la Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri”.Până acum, Mara a demonstrat prin munca depusă că este posibil orice.Ea are un palmares impresionant de premii.Anul acesta a obţinut Premiul I şi Medalia de aur din partea Societăţii de Ştiinţe Matematice din România (SSMR), la Olimpiada Naţională de Matematică pentru liceu, care s-a desfăşurat la Piatra Neamţ.Ea a mai primit Premiul I la proba individuală şi Premiul al II-lea la proba de proiect la Olimpiada Naţională la Limba Germană și s-a calificat în lotul lărgit pentru Olimpiada Internațională, ce se va desfășura la Hamburg.

Mara Ioana Zaharia este un copil de nota 10 la școală și susține că s-a îndrăgostit de matematică din clasa a V-a, când a obţinut prima calificare la faza naţională a olimpiadei la această disciplină.Dar matematica nu este singura ei pasiune.Are și altele pe lângă aceasta, în timpul liber scrie proză scurtă, eseuri şi citeşte foarte mult, chiar şi în limba germană.De asemenea, pictează,iar desenul este o altă pasiune a sa.

Visul ei este să devină cercetător în matematică. Deja s-a documentat în legătură cu facultăţile unde ar putea studia în continuare. Cel mai probabil va merge în Franţa, Elveţia, Olanda sau Germania, pentru că aici a găsit Matematică pură, fără statistică sau ştiinţe aplicate în IT.

Acest tip de tineri ar trebui promovati mai des.Din păcate, inteligența românească ar trebui să fie valorificată si nu exportată.

loading...

Add comment