Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
echipa-romaniei

Elevii români cuceresc Italia.Locul I la Olimpiada de Astronomie din Italia pentru echipa de elevi a României.

Olimpiada Internațională de Astronomie este un eveniment anual științific-educativ în astronomie recunoscut la nivel internațional pentru elevii de liceu, care include o competiție intelectuală între acești elevi. Este una dintre olimpiadele internaționale de știință, pentru elevii cu performanțe ridicate din întreaga lume.A fost înființată în anul 2006, de cince țări, Thailanda, Indonezia, Iran, China și Polonia, cu scopul de a prolifera astronomia în rândul elevilor de liceu, de a stimula prietenia între tinerii astronomi la nivel internațional, pentru a construi cooperarea în domeniul Astronomiei în viitor printre tinerii cărturari.

La Olimpiada de Astronomie din Italia au participat 15 echipe din întreaga lume, iar românii noștri au reușit să obțină două medalii de aur, două medalii de argint și șapte medalii de bronz.Locul I, medaliile de aur le-au obținut Ciocirlan Mihai Bogdan și Dragomir Andrei Darius.Cele două medalii de argint au fost obținute de Oros Vlad Ștefan și Tus Traian Rareș.Iar cele șapte medalii de bronz au fost obținute de tinerii Ciurescu Razvan Mihail, Mendelsohn Mendel Emanuel, Sirghi Dragos Andrei, Tiripa Adrian Marian, Ardeleanu Cristian, Harabor Daria Teodora și Pascal Flavia Cristiana.

Competiția era programată să se desfășoare fizic în Italia, în organizarea Observatorului Astronomic INAF-Brera din Milano,dar din păcate a avut loc în sistem hibrid, online, din cauza restricțiilor impuse de pandemie.Olimpiada Internațională de Astronomie este un eveniment științific-educativ anual în astronomie la nivel internațional, care include o competiție intelectuală între studenți cu vârste cuprinse între 14 și 17 ani.Elevii din toate clasele și toate țările sunt invitați să participe.Lotul României coordonat de Prof. Grigoruță Oniciuc, directorul „Petru Rareș” alături de prof. Lucian Stoian de la Colegiul National „Vasile Lucaciu”, Baia Mare a reușit să obțină premiul cel mare.

Tinerii români demonstrează de fiecare dată când participă la astfel de olimpiade, că sunt talentați și muncitori și reușesc să obțină premii importante în fiecare domeniu.În ciuda faptului că au concurat cu cele mai puternice țări în acest domeniu, România s-a clasat pe primul loc la Olimpiada de Astronomie și a reușit să aducă acasă ouă medalii de aur, două medalii de argint și șapte medalii de bronz.Pe această cale dorim să le urăm succes în continuare acestor tineri români.Trebuie să fii pasionat de acest domeniu și să lucrezi din greu pentru a putea obține astfel de premii.

loading...

Add comment