Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
jocurile-olimpice

Performanță de neegalat la Jocurile Olimpice de la Beijing.O sportiva a câștigat medalia de aur pentru două țări diferite

La Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing din acest an, femeile au reprezentat un record de 45% dintre sportivi.Printre femeile care au participat la jocurile olimpice 2022 se numără și Kaillie Humphries, care a câștigat a treia medalie de aur olimpică, câștigând competiția inaugurală de monobob.La doar două luni și jumătate după ce a devenit cetățean american, Humphries a câștigat medalia de aur la monobob la Jocurile Olimpice de la Beijing. Este a treia ei medalie, după cele două de aur pe care le-a câștigat când reprezenta Canada.

Kaillie Humphries a stabilit un record de curs la prima ei rundă duminică și a avut un avantaj de a doua și jumătate până luni în runda finală. Ea a ajuns cu un timp total de 4:19.27, cu 1.54 secunde înaintea câștigătoarei Monobob World Series Elana Meyers Taylor.După aceea, Humphries a sărit din sania ei, a aruncat un steag american în aer și a strigat „SUA! SUA!” În timpul ceremoniei, ea a cântat cu mândrie imnul național american.

„Vreau să dau înapoi unei țări care m-a adoptat, care mi-a oferit o carieră mai lungă și mi-a oferit un loc sigur pentru a putea concura.Sunt foarte onorată că SUA m-a susținut așa cum a făcut-o”, a spus Humphries, după ce a căștigat medalia de aur.

Humphries a cerut eliberarea ei din Canada în 2019, dezvăluind că a depus o plângere oficială cu un an mai devreme în care acuza de abuz verbal și emoțional pe Todd Hays, antrenorul de bob al echipei Canada. O investigație inițială independentă a constatat în septembrie 2019 că nu existau „dovezi insuficiente” pentru a susține plângerea de hărțuire a lui Humphries.Humphries locuiește în Statele Unite din 2016 și s-a căsătorit cu Travis Armbruster, un fost bob din SUA în 2019. Ea a reprezentat Statele Unite pe plan internațional din toamna lui 2019.Însă Comitetul Olimpic Internațional le cere atleților să fie cetățeni ai țărilor pe care le reprezintă, iar Humphries se temea până în toamna trecută că nu își va obține cetățenia americană la timp pentru a concura la Beijing.Ea a cerut ca cererea ei să fie accelerată – nu a cerut o excepție, ci mai degrabă ca aprobarea care urma să fie acordată acum – iar pe 2 decembrie a depus jurământul ca cetățean american.

„Nu m-am recunoscut. M-am simțit nesigur în mediul meu, eram speriat fizic pentru siguranța mea, precum și pentru sănătatea mea mintală. Îmi place țara și sprijinul și oamenii, cetățenii Canadei. Pur și simplu nu mai puteam lucra cu Bobsled Canada ca federație și trebuia să merg mai departe”, acestea au fost cuvintele lui Humphries înainte de Jocurile Olimpice de la Beijing 2022.

loading...

Add comment