Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
tibi

Ultramaratonistul Tibi Ușeriu uimește din nou o țară întreagă.A câștigat cursa extremă de 500 km Montane Lapland Arctic Ultra 2022 din Laponia.

Montane Lapland Arctic Ultra 2022 este o cursă destul de dificilă, concurenții având posibilitatea de a alege o cursă de 185 km sau 500 km.Cursa nu este susținută, ceea ce înseamnă că nu se poate acorda ajutor extern pe trasee.Au patru zile pentru a parcurge cei 185 km și maximum zece zile pentru a parcurge distanța de 500 km. Concurenții au de ales să concureze pe mountain bike, schiuri de fond sau pe jos – marea majoritate alegând varianta pe jos.Toți concurenții vor deține un dispozitiv GPS, care va asigura comunicare bidirecțională cu organizatorii cursei, dacă este necesar.Dispozitivul va permite, de asemenea, urmărirea în timp real a progresului fiecărui concurent.

Pentru Laponia Arctic Ultra, temperaturile pot scădea până la minus 30 de grade Celsius. Sportivii călătoresc prin râuri și lacuri înghețate, mlaștini și păduri. Formatul cursei este non-stop, noapte și zi, permițând participanților să decidă singuri când și unde să facă o pauză.

Tiberiu Ușeriu s-a născut în Prundu Bârgăului, Bistrița-Năsăud și este un sportiv român, alergător de anduranță și ultramaratonist.Ultramaratonistul Tibi Ușeriu a fost cel care a trecut primul linia de sosire, parcurgând cursa extremă de 500 km Montane Lapland Arctic Ultra 2022 din Laponia.Tibi nu este la primul maraton de acest gen, reușind de trei ori să câștige cel mai greu maraton din lume, 6633 Artic Ultra, parcurgând cursa de 618 kilometri.Tibi luptă pentru o cauză nobilă, fiind inițiatorul proiectului Via Transilvanica, în România, care presupune parcurgerea unui traseu montan pe o distanță de 1400 de kilometri, prin mai multe zone superbe din țara noastră.Traseul va porni de la Putna la Drobeta-Turnu Severin şi va străbate zece judeţe – Suceava, Bistriţa-Năsăud, Mureş, Harghita, Braşov, Alba, Sibiu, Hunedoara, Mehedinţi şi Caraş-Severin.Momentan 800 de kilometri din cei 1400 de km din traseul Via Transilvanica, pot fi străbătuți la pas, iar oamenii se pot bucura de o experiență unică. Conform planului, în 2022 va fi montată ultima bornă a acestui traseu la Drobeta – Turnu Severin.

Tibi Ușeriu este un exemplu pentru noi toți.Mereu a incercat sa-si depaseasca limitele si intotdeauna alergarile lui au avut un scop precis.Deși parcursul său în viața a fost încercat de câteva ori de experiențe grele, el a reușit să treacă peste toate, fiind un învingător din toate punctele de vedere.Noi îi dorim mult succes în continuare în tot ceea ce face și suntem mândri de el că este român.

loading...

Add comment