Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Un elev din Romania este cel mai bun olimpic la chimie din lume

Andrei Iliescu, un tânăr de doar 19 ani, originar din București este cel mai bun olimpic la chimie din întreaga lume.El a câștigat de-a lungul timpului numeroase medalii la Olimpiade și de aceea a decis să studieze la una dintre cele mai celebre universităţi din lume, Harvard. Băiatul a avut întotdeauna o înclinaţie către ştiinţele exacte şi atunci când a început să studieze Chimia, lucrurile păreau logice şi simple.Băiatul provine dintr-o familie de economiști.

Prima olimpiadă câştigată a fost în clasa a VIII-a.A studiat la liceul Teoretic Internaţional de Informatică din Bucureşti, iar pe parcursul acestuia a participat la şase olimpiade de Chimie.După terminarea liceului, a ales să studieze la Harvard datorită sistemului de învăţământ, deși a avut de ales între Harvard, Cambridge, Massachusetts Institute of Technology.

„Mi-a plăcut foarte mult comunitatea de la această facultate şi mi s-a părut că m-aş integra cel mai bine dintre facultăţile între care oscilam.Aici am posibilitatea de a alege cursurile pe care le fac în facultate, sistemul fiind mult mai flexibil decât cel din România şi există multe programe ale facultăţii care încurajează socializare dintre profesori şi elevi”, spune Andrei.

Andrei se gândește ca în viitor să ajungă să devină cercetător.El a spus că nu este încă foarte sigur ce anume vrea să facă după ce termină facultatea, cel mai probabil va continua studiile, dar și-ar dori să rămână în mediul academic ca profesor la o facultate şi cercetător.A călătorit în ţări precum Rusia, India, Azerbaidjan, Georgia, Grecia sau Iran. Iar la concursurile din Europa la care a participat, a rămas impresionat de chinezi, spunând că sunt cea mai bună țară la chimie.De altfel, la olimpiada organizată anul trecut în Georgia lista primilor cinci clasaţi a arătat în felul următor: România, China, China, Rusia, China. Ţara noastră s-a clasat pe locul I în Europa şi pe locul al II-lea în lume în clasamentul neoficial al ţărilor participante.

loading...

Add comment