Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Deși păștea vacile și învăța pe câmp a intrat cu media 9.99 la secția de controlor trafic aerian

Flavius Toarga provine dintr-o familie modestă, cu posibilități financiare reduse, care și-a dorit încă de mic să studieze la Academia Forțelor Aeriene.De aceea el a făcut tot ce i-a stat în putință pentru a-și îndeplini acest vis.Băiatul a studiat primele clase în satul natal, Mărășeștu, din Baia de Aramă, după care a mers la liceu, la Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul„ din Alba Iulia, unde a terminat ca șef de promoție.

Băiatul a învățat din greu, în timp ce mergea cu vitele la păscut, îți lua cărțile și nu uita de visul său. S-a înscris mai apoi la Academia Forțelor Aeriene „Henri Coanda” din Brașov la secția controlor trafic aerian și a dat examenul de admitere. La afisașarea rezultatelor, Flavius a fost în capul listei, primul admis, cu nota cea mai mare. Băiatul care învăța împreună cu vitele a reușit să-și transforme visul în realitate.

Imediat ce au apărut rezultatele, Flavius a fost felicitat și de reprezentanții Ministerului Apărării Naționale.Băiatul a luat nota maximă la examen, 10 curat, iar în final a avut o medie de 9,99, cea mai mare la această secție de controlor trafic aerian.Mama lui, o femeie simplă, povestește cum băiatul pleca la păscut cu vitele lor și cu cărțile în plasă.Ea mai povestește că a avut întotdeauna încredere că el o să ajungă un om mare, deoarece era foarte ambițios și și-a dorit foarte mult să învețe și să reușească.

„De fiecare data cand pleaca la scoala, suferim ca parinti. Aici mergea cu vitele, cu cartea in mana. Il trimiteam cu vitele, pe aici, pe aproape si isi lua si cartea cu el”, a povestit mama lui Flavius, Maria Toader, pentru Libertatea.

Flaviu este foarte mândru că și-a îndeplinit visul.
„In mare parte am invatat singur, dar am primit si ajutor de la un domn profesor, m-a sprijinit. Sincer, nu ma asteptam sa am cea mai mare nota, dar ma asteptam, oarecum sa intru, pentru ca m-am pregatit pe tot parcursul anului pentru admitere.Visul meu este sa ajung un controlor foarte bun, sa fiu printre cei mai buni. Este si o responsabilitate foarte mare, este vorba despre viata oamenilor, dar eu sper sa fie bine si o sa ma descurc, pentru ca daca iti doresti un lucru, cu siguranta vei fi bun.”, a spus Flavius Toarga, pentru sursa citata.

loading...

Add comment