Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
pretul-petrolului

Sunt stocuri suficiente de carburant pentru toată lumea.A scăzut prețul petrolului cu 17% după ce Emiratele Arabe Unite au anunțat că vor susţine creşterea producţiei.

Prețurile petrolului au scăzut după ce Emiratele Arabe Unite au declarat că sprijină creșterea producției. Barilul a scăzut cu peste 17% după declarația Emiratelor Arabe Unite, un membru al puternicului cartel petrolier OPEC.Yousef al-Otaiba, ambasadorul Emiratelor Arabe Unite la Washington, a făcut declarația în sprijinul creșterii producției de țiței, care ar putea compensa unele dintre întreruperile aprovizionării cauzate de sancțiunile impuse Rusiei.

„Susținem creșterea producției și încurajăm OPEC să ia în considerare niveluri mai ridicate de producție”, a declarat ambasadorul Yousef Al Otaiba într-o declarație postată pe Twitter de Ambasada Emiratelor Arabe Unite la Washington.

Statele Unite au cerut producătorilor de petrol din întreaga lume să mărească producția dacă pot.Emiratele Arabe Unite și vecina Arabia Saudită sunt printre puținii membri ai Organizației Țărilor Exportatoare de Petrol cu ​​capacitate neutilizată care ar putea crește producția.Aprovizionarea suplimentară din partea OPEC ar putea compensa unele deficiențe de aprovizionare create de perturbarea vânzărilor de petrol ale Rusiei de către sancțiunile economice impuse de Statele Unite și alte guverne

Rusia este cel mai mare exportator mondial de țiței și combustibil.SUA și Canada au anunțat interzicerea importurilor de petrol rusești, în timp ce Marea Britanie a spus că le va elimina treptat până la sfârșitul anului.

Scăderea bruscă a prețurilor petrolului îmbunătățește perspectivele pentru prețurile la pompă.În ciuda acestor lucruri, oamenii au fugit să-și facă plinul zilele trecute la benzinării și au stat la cozi kilometrice în mai multe orașe din țară.Această situație a fost alimentată de diverse zvonuri neconfirmate privind creșteri de prețuri.Deși ministrul Energiei, Virgil Popescu, a încercat să liniștească șoferii din România, spunându-le că nu există probleme cu aprovizionarea cu carburanţi în benzinării și că stocurile sunt suficiente pentru toată lumea.Mai multe benzinării au profitat de cozile kilometrice de la pompe și au umflat prețul artificial.Premierul Nicolae Ciucă a demarat controale ample la mai multe stații de alimentare în urma acestor creșteri.

Emiratele Arabe Unite sunt primul membru OPEC care a cerut alianței să-și sporească producția de când Vladimir Putin, președintele Rusiei, a declanșat o criză globală, ordonând trupelor sale să intre în Ucraina în urmă cu două săptămâni.Volodymyr Zelenskiy a analizat faptul de a lua în considerare unele compromisuri pentru a pune capăt războiului cu Rusia.

loading...

Add comment