Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
schi-poiana-brasov

Mândrie pentru schiul românesc. 8 medalii câștigate la una dintre cele mai mari competiții de schi din țară.

La competiția de schi alpin organizată în acest an în Poiana Brașov au participat 82 de sportivi din țări precum Slovacia, Bulgaria, Ungaria, Grecia, Turcia, Liban și nu în ultimul rând România.Competiția s-a desfășurat în perioada 1-3 martie pe pârtia Subteleferic din Poiana Braşov.Stațiunea Poiana Brașov se bucură de un aport de imagine fiind inclusă acum pe harta competițiilor internaționale la schi alpin.

Competiția FIS Children Trophy, a ajuns la cea de-a cincea ediție.Competiția de schi alpin de la Poiana Brașov îi are ca câștigători pe schiorii români Matei Florian Drilea și Anna Mikolt Paszka, care au terminat pe primul loc la cursele de slalom U14.Pe locul doi s-a clasat Darius George David Oancea cu un timp destul de bun, iar pe locul trei Martin Szasz, tot reprezentant România.La categoria fete, slalom U14 primul loc a fost ocupattot de România prin Anna Mikolt Paszka.La cursa de slalom U16, România s-a clasat pe primul loc, cu Alexandru-Matei Oancea.La Slalom U16 fete, primul loc a fost ocupat de Ioana Corlățeanu.Și locul trei la categoria Slalom U16 fete a fost ocupat tot de o româncă, Bernadette Lorincz Balogh.

Competiția de la Brașov a adus sportivi din toată lumea.Și totuși românii noștri au reușit să aducă opt medalii la FIS Children Trophy.Anul trecut, schiorii români au reușit să se facă remarcați tot cu opt medalii la competiția de schi alpin Poiana Brașov SES CUP 2021, care a aliniat la start aproape 60 de sportivi din țări precum Ungaria, Bulgaria, Bosnia și Herțegovina, Slovacia, Liban și Lituania.

Viceprimarul Braşovului, Sebastian Rusu, a declarat că a reușit anul trecut să participe la acest eveniment,unde s-a putut observa, cu uşurinţă, pasiunea oamenilor care fac parte din organizarea acestor concursuri.Pasiunea a unit concurenții, iar datoria organizatorilor a fost să promoveze acest lucru.„Aceste competiţii sunt un mod prin care ne putem apropia de ţările care organizează mari campionate. Până la urmă, Poiana Braşov e cea mai mare staţiune din România“, a mai declarat viceprimarul Braşovului, Sebastian Rusu.Competiția FIS Children Trophy a fost organizată cu sprijinul Primăriei Municipiului Braşov şi a Federaţiei Române de Schi şi Biatlon.

Un start foarte bun pentru schiorii români.România a participat în acest an la Jocurile Olimpice de la Beijing cu 21 de sportivi, la şapte discipline sportive: sanie, bob, schi alpin, schi fond, sărituri cu schiurile, biatlon şi patinaj viteză.

loading...

Add comment