Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Cea mai frumoasă declaraţie a Papei Francisc: România e Grădina Maicii Domnului, o mamă care cultivă visurile fiilor

Papa Francisc este al 266-lea episcop al Romei și papă al Bisericii Catolice, ales la 13 martie 2013 de către conclavul cardinalilor. Din 1998 a fost arhiepiscop de Buenos Aires. La vizita sa în România, sâmbătă când se afla la Iaşi, în faţa a peste 150.000 de oameni, el a spus că „România este Grădina Maicii Domnului.Este o mama care cultivă visurile fiilor, care le păzeşte speranţele şi care aduce bucuria în case”, acest lucru fiind spus și de Papa Ioan Paul al II-lea acum 20 de ani, în vizita sa în țara noastră.

„România este Grădina Maicii Domnului şi în această întâlnire am putut să-mi dau seama de acest lucru, pentru că ea este o mama care cultivă visurile fiilor, care le păzeşte speranţele şi care aduce bucuria în case. Este o mama duioasă şi concretă, care are grijă de noi. Voi sunteţi comunitatea vie şi înfloritoare, plină de speranţă pe care o putem oferi mamei. Ei, mamei, să-I consacrăm viitorul tinerilor, viitorul familiilor şi al bisericii”, a spus Suveranul Pontif.

Papa Francis a fost impresionat de vizita sa în România și s-a bucurat de numărul extrem de mare de oameni care au participat la slujbele ținute de către acesta.Suveranul Pontif și-a exprimat profunda recunoștință după vizita sa în România, în timp ce a amintit de primirea caldă de care a avut parte din partea patriarhului Daniel și a Sfântului Sinod al Bisericii ortodoxe române.După încheierea vizitei apostolice de trei zile în țara noastră, Papa a publicat pe un site de socializare un mesaj scris în limba română. Mesajul Suveranului Pontif a fost: “Fecioara Maria să-și întindă ocrotirea ei de mamă peste toți cetățenii României care, în decursul istoriei, și-au pus întotdeauna încrederea în mijlocirea ei. Fecioarei Maria vă încredințez pe voi toți și mă rog pentru ca ea să vă călăuzească pe calea credinței.”

Atentie! Informatiile publicate pe WawList.com pot fi preluate doar in limita a 100 de caractere si cu citarea in lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor.