Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Cea mai frumoasă declaraţie a Papei Francisc: România e Grădina Maicii Domnului, o mamă care cultivă visurile fiilor

Papa Francisc este al 266-lea episcop al Romei și papă al Bisericii Catolice, ales la 13 martie 2013 de către conclavul cardinalilor. Din 1998 a fost arhiepiscop de Buenos Aires. La vizita sa în România, sâmbătă când se afla la Iaşi, în faţa a peste 150.000 de oameni, el a spus că „România este Grădina Maicii Domnului.Este o mama care cultivă visurile fiilor, care le păzeşte speranţele şi care aduce bucuria în case”, acest lucru fiind spus și de Papa Ioan Paul al II-lea acum 20 de ani, în vizita sa în țara noastră.

„România este Grădina Maicii Domnului şi în această întâlnire am putut să-mi dau seama de acest lucru, pentru că ea este o mama care cultivă visurile fiilor, care le păzeşte speranţele şi care aduce bucuria în case. Este o mama duioasă şi concretă, care are grijă de noi. Voi sunteţi comunitatea vie şi înfloritoare, plină de speranţă pe care o putem oferi mamei. Ei, mamei, să-I consacrăm viitorul tinerilor, viitorul familiilor şi al bisericii”, a spus Suveranul Pontif.

Papa Francis a fost impresionat de vizita sa în România și s-a bucurat de numărul extrem de mare de oameni care au participat la slujbele ținute de către acesta.Suveranul Pontif și-a exprimat profunda recunoștință după vizita sa în România, în timp ce a amintit de primirea caldă de care a avut parte din partea patriarhului Daniel și a Sfântului Sinod al Bisericii ortodoxe române.După încheierea vizitei apostolice de trei zile în țara noastră, Papa a publicat pe un site de socializare un mesaj scris în limba română. Mesajul Suveranului Pontif a fost: “Fecioara Maria să-și întindă ocrotirea ei de mamă peste toți cetățenii României care, în decursul istoriei, și-au pus întotdeauna încrederea în mijlocirea ei. Fecioarei Maria vă încredințez pe voi toți și mă rog pentru ca ea să vă călăuzească pe calea credinței.”

loading...

Add comment