Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
alexandru-bologa

Alexandru Bologa,singurul sportiv din România cu deficiență totală de vedere,a cucerit medalia de bronz la Jocurile Paralimpice de la Tokyo

Alex Bologa născut în data de 7 noiembrie 1995 este un judoka paralimpic român cu deficiențe de vedere.Bologa a fost unul dintre primii judoka care a fost recrutat de Comitetul Național Paralimpic în adolescență, iar în același an a devenit și unul dintre cei mai de succes, respectați și simpatici sportivi de pe circuit.De atunci, Alex Bologa a câștigat două titluri europene și multiple Marele Premiu de judo al Federației Internaționale de Sport pentru Nevăzători (IBSA), precum și bronzul paralimpic.

După medalia de bronz de la Rio, Alex Bologa aduce acasă a doua medalie de bronz pentru România de la Jocurile Paralimpice de la Tokyo, după ce a câştigat meciul cu uzbecul Şerzod Namozov.Bologa a ieșit învingător dintr-un concurs epuizant, demonstrând tehnică, strategie de teren perfectă și putere de rezistență.La Jocurile Paralimpice de la Tokyo, România a participat cu 7 sportivi care au concurat la tenis de masă, judo, atletism, ciclism şi tir cu arcul.

Alexandru face de nouă ani judo de performanță, fiind legitimat la Clubul Sportiv Lamont din Cluj-Napoca.La vârsta de trei ani a început să-și piardă vederea, iar la șapte ani a rămas nevăzător complet.Toate aceste probleme s-au datorat faptului că mama lui a luat un microb în timpul sarcinii, care ulterior l-a afectat pe el.Bologa crede că este abia la jumătatea carierei sale de atletism și ar dori să concureze atât la Paris 2024, cât și la Los Angeles 2028. Nu există nimic care să sugereze că nu ar putea deveni unul dintre cei mai de succes paralimpici ai României.

„Sunt foarte fericit să reprezint România la Jocurile Paralimpice și să fiu una dintre speranțele unei medalii. Bineînțeles că există o oarecare presiune, dar acum îi cunosc mai mult pe fiecare adversar, m-am luptat cu ei de multe ori, așa că sunt în mare parte încrezător că merg acolo pentru a lupta cu ei. Scopul principal este să fiu în cea mai bună formă a mea.Sentimentul acela pe care îl ai când ești medaliat la Jocurile Paralimpice, nu poate fi comparat cu nimic altceva”, a spus Alexandru Bologa.

Alexandru este un exemplu pentru toți sportivii din România.Totodată povestea sa ar trebui să fie un model de inspirație pentru foarte mulți copii și tineri care își petrec timpul în fața ecranelor.

loading...

Add comment