Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
jerry-windle

Un tată singur a adoptat un copil din Cambodgia și a crescut un campion olimpic

Jerry Windle își dorea foarte mult să-și vadă visul împlinit și anume să devină tată.Iar într-o zi viața lui s-a schimbat complet.El a văzut o poveste într-o revistă care îi dădea informații despre adoptarea unui copil din Cambodgia.A aplicat imediat pentru adopție, iar când agenția de adopție a trimis o fotografie cu băiatul, numit la acea vreme Pisey, Windle a spus că știa că se uită la fiul său.

Windle a trimis o fotografie cu el agenției și i-a rugat să i-o pună baiatului într-un colier și să-i explice că el este tatăl lui și că va veni îndată să-l ia acasă.în iunie 2000, la cinci luni după ce a început procesul de adopție, Windle și-a adus fiul acasă, în Statele Unite la doar 18 luni de viață.Și-a văzut visul împlinit și i-a promis micuțului că va fi cel mai bun tată pentru el.I-a dat numele de Jordan.

Tânărul Jordan avea probleme de sănătate, avea diferite infecții și era foarte slăbit atunci când a plecat spre adopție.Jerry l-a crescut în Florida, a avut cea mai mare grijă de el și așa a devenit cel mai bun tată.La doar 7 ani, tânărul băiat a fost descoperit, întâmplător, într-o tabără de vară de acvatică la care Windle își amintește că l-a înscris în ultimul moment.Așa s-a apucat de scufundări cu sprijinul tatălui său și a câștigat diferite campionate.Jordan a câștigat primul său titlu național la juniori la vârsta de 9 ani.

Când avea 16 ani,Jordan s-a întors în Cambodgia pentru prima dată de la adoptarea sa și a concurat la o expoziție de scufundări acolo, fiind întâmpinat ca un star rock, iar oamenii îl strigau pe numele său cambodgian Pisey.

Jordan a obținut tot mai multe rezultate,fiind de șapte ori campion național de seniori al SUA și de șase ori campion național de juniori în SUA la scufundări.Windle a susținut întotdeauna dragostea fiului său pentru scufundări, dar a susținut și rădăcinile sale, învățându-l despre Cambodgia și despre oamenii și cultura acesteia.

Astăzi, acel băiețel este primul scafandru originar din Cambodgia, care reprezintă Statele Unite în echipa de scufundări olimpice din SUA și a participat la Jocurile Olimpice de la Tokyo.El și-a tatuat recent steagul cambodgian pe braț, astfel încât oamenii să-l poată vedea la concursuri, când se scufundă.

loading...

Add comment