Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Alex Bobes,tânărul IT-ist care de cinci ani face taximetrie gratis pentru oamenii în suferință.

Povestea lui Alex Bobes este una demnă de admirație.După ce mama sa s-a îmbolnăvit, el a avut grijă ani de zile de ea prin spitale.Neavând mașină, se ruga mereu de prieteni sau plătea cu bani grei ambulanțe private să o ducă la spital.După ce mama sa a încetat din viață, el și-a dat seama că vrea să ajute oamenii în suferință.

El având experiență și lucrând în domeniul IT de câțiva ani, s-a gândit să facă un site, Taxi Gratis, prin care oferă servicii de taxi gratis pentru persoanele cu dizabilități.Comenzile au început să apară, iar oamenilor nu le venea să creadă că cineva îi transportă gratis la spital.Unii chiar vroiau să-l plătească, dar tânărul nu accepta.

Acum un an a înființat și o fundație, denumită tot Taxi Gratis, cu ajutorul căreia speră să dezvolte proiectul și să facă și mai multe fapte bune.Alex nu a renunțat niciodată la slujba de IT-ist, spunând că se ocupă de ONG, în timpul pauzelor de la muncă, mai pleacă când poate sau înainte și după program.S-a documentat și a realizat acest ONG, deoarece de cele mai multe ori, nu există transport adaptat persoanelor cu probleme locomotorii, taxi-urile nu acceptă persoane cu scaun cu rotile pentru că nu au unde să le pună, plus că de obicei șoferii de taxi nu ajută fizic, iar ambulanțe private adaptate există, dar sunt foarte scumpe.Încep de la 150 de lei pe cursă, indiferent de numărul de kilometri, plus plata timpului de așteptare care este de 50 de lei pe oră.Adică, dacă mergi cu o ambulanță privată la spital, stai o oră și te întorci acasă, ai nevoie de minim 350 de lei.

Tânărul povestește că totul a început de la mama sa.El se regăsea de fiecare dată, în povestea oamenilor cu dizabilități, deoarece știa cât de greu este.Cei care nu s-au lovit de această problemă nu-și imaginează cât de dificil e.Alex este un tânăr cu suflet mare și cu o poveste impresionantă, care ar trebui să ne inspire pe fiecare dintre noi.El este sensibilizat de fiecare caz în parte și dorește să ajute, din puțin pe care îl are.În general, organizațiile de tip ONG, au personal dedicat pentru finanțare, pentru comunicare și alte lucruri.Alex însă, face totul singur cu mult efort depus și multă muncă.

loading...

Add comment