Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
cafea

7 mituri mai puțin cunoscute despre cafea

Unii oameni iubesc pur și simplu gustul cafelei.Simt că nu sunt în stare să facă nimic dacă nu își încep dimineața cu o ceașcă de cafea.Această dă o stare de revergorare și ne încântă cu aroma ei.

Cafeaua este o băutură foarte populară în toate colțurile lumii.Planta de cafea Arabica a fost originar din Arabia, dar este, de asemenea, produsă pe scară largă în Columbia. Columbia este considerată ca fiind cea mai mare regiune de creștere a cafelei din America de Sud.

Există atât de multe mituri care circulă în jurul consumului de cafea încât este greu să știi ce este adevărat și ce nu.În continuare am enumerat 7 dintre acestea, care sunt poate mai puțin cunoscute.

 1. Cafeaua împierdică creșterea.
  Acest mit cum că, cofeina poate opri creșterea este total fals. În timp ce cofeina poate avea multe efecte asupra corpului, studiile arată că cofeina din cafea nu va opri creșterea.Nu are nicio legătură.
 2. Cafeaua provoacă insomnie.
  Un mit comun al cafelei care nu este în întregime adevărat. Cafeaua conține cofeină, un stimulent cunoscut în mod obișnuit pentru a ne ține treji și alerti. Cu moderație, cofeina nu este dăunătoare pentru noi și nu ar trebui să afecteze ciclul de somn. De fapt, cofeina este procesată prin ficat incredibil de repede.Ba mai mult, cofeina poate ajuta la un somn odihnitor, deoarece blochează substanțele chimice din creier care ne fac să ne simțim obosiți. Deci, deși cafeaua nu provoacă insomnie, dacă nu te descurci cu cofeina, încearcă să treci la cafea decofeinizată.
 3. Cafeaua ajuta la slăbit.
  Există unele dovezi care sugerează că unele dintre substanțele biologic active găsite în boabele de cafea pot favoriza pierderea în greutate. Cofeina găsită în cafea este un stimulent. Acest lucru vă poate crește ușor rata metabolică de repaus, ceea ce înseamnă că crește numărul de calorii pe care le ardeți în timpul repausului. Pe lângă faptul că te face mai alert, cofeina poate promova eliberarea acizilor grași din țesutul adipos prin creșterea nivelului de adrenalină din sânge. Dar, pe măsură ce se consumă cafea zilnic, se face toleranță la cofeină, ceea ce o face o strategie ineficientă de pierdere în greutate pe termen lung.
 4. Cafeaua duce la boli cardiovasculare.
  Un mit jumate adevărat, jumate nu.Majoritatea studiilor nu arată că cafeaua crește semnificativ riscul unei persoane de boli cardiovasculare. Consumul de cafea este, totuși, asociat cu creșterea factorilor de risc pentru boli cardiovasculare, cum ar fi hipertensiunea arterială.Dar aici vorbim de consumul de cantități mari de cofeină, care poate crește tensiunea arterială, ritmul cardiac și nivelul de anxietate.
 5. Cafeaua te deshidratează.
  Ca parte a unei diete normale și sănătoase, cafeaua nu trebuie să se deshidrateze.Ei bine, aruncă o privire la ceașca ta de cafea. Observați consistența apoasă? Puteți atribui această caracteristică întregii ape dintr-o ceașcă de cafea. Cantitatea de H2O dintr-o cană compensează efectele deshidratante ale cofeinei.
 6. Cafeaua provoacă dependență.
  Există puțin adevăr în cazul acestei afirmații.Cofeina este un stimulent al sistemului nervos central, iar utilizarea regulată a cofeinei cauzează o dependență fizică ușoară. Dar cofeina nu vă amenință sănătatea fizică, socială sau economică, așa cum o fac alte dependențe.Dacă încetați brusc să luați cofeină, este posibil să aveți simptome pentru o zi sau două maxim, apoi se obișnuiește organismul fără.
 7. Femeile însărcinate nu ar trebui să bea cafea.
  Se recomandă ca femeile însărcinate să-și limiteze aportul de cofeină la doar o ceașcă pe zi. Cofeina poate trece prin placentă și poate ajunge la copil, dar nu există studii concrete care să spună că ar fi dăunătoare pentru acesta.

Chiar dacă există aceste mituri despre cafea, poate fi greu să știm care este adevărul în cazul fiecărei persoane.De aceea, ca și în cazul tuturor sfaturilor și recomandărilor care circulă pe internet, este indicat să se consulte medicul înainte de a lua decizii cu privire la sănătatea noastră.

loading...

Add comment