Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist
curatirea-masinii

Trucuri simple pentru curățarea mașinii de spălat și a face hainele ca noi

Majoritatea gospodinelor au o obsesie cu mirosul hainelor.Își doresc ca acestea să fie cât mai parfumate și împrospătate.Iar dacă mașina de spălat nu este curat, acest lucru nu este posibil.De cele mai multe ori, murdăria hainelor se acumulează în interiorul mașinii, iar în timp poate apărea un miros neplăcut.Fără o curățare regulată, mașina poate găzdui, de asemenea, resturi de detergent, depuneri de apă dură și mucegai.Igiena mașinii de spălat este foarte importantă, de aceea am pregătit în continuare câteva trucuri simple pentru a curăța mașina de spălat.

Spălarea interiorului mașinii cu oțet.
Pentru a putea curăța mașina de spălat se adaugă patru linguri de oțet în recipientul pentru detergent și se pornește mașina pe un program scurt, la temperatură mare, fără haine în interior.Combinația apă fierbinte-oțet îndepărtează și previne dezvoltarea bacteriilor. Oțetul poate acționa, de asemenea, ca un deodorant și poate elimina mirosurile de mucegai.După finalizarea ciclului, se sterge interiorul mașinii cu o cârpă din microfibră pentru a îndepărta orice reziduu rămas.

Curățarea cu bicarbonat de sodiu.
Se adaugă un sfert de cană de bicarbonat de sodiu în cuva mașinii de spălat și se pornește mașina la o temperatură mare, fără haine.Atunci când se folosește bicarbonat de sodiu în cuvă, nu se adaugă și oțet, deoarece bicarbonatul de sodiu și oțetul în același ciclu, se vor neutraliza reciproc. Nu va dăuna mașinii, dar se vor pierde efectele benefice ale fiecăruia.

Aerisirea mașinii.
După o tură de spălare, se lasă întotdeauna ușa deschisă pentru a se asigura că interiorul mașinii se usucă complet și nu mucegăiește.

Curățarea cu înalbitor.
Se adaugă o jumătate de cană de înălbitor în cuva mașinii se spălat și jumătate în compartimentul pentru detergent.Se pornește goală, pe un program cu temperatură mare. Se rulează un ciclu suplimentar de clătire pentru a se asigura că tot înălbitorul a fost îndepărtat.după ce s-a terminat, se sterge bine interiorul mașinii și se lasă puțin să se aerisească.

Curățarea cu acid citric.
Se toarnă 2-3 linguri de acid citric în compartimentul pentru detergent.Se pornește mașina goală, la un program cu o temperatură de 60 de grade.Această metodă va lăsa un miros plăcut de citrice.Acidul citric este deosebit de eficient pentru curățarea depunerilor asociate cu apa dură – rugină, calcar și depuneri de săpun sau detergent.

Viața mașinii de spălat depinde foarte mult și de îngrijirea ei.Folosirea unui detergent de calitate și utilizarea corectă a acestor trucuri cu siguranță va aduce efecte benefice mașinii de spălat.

loading...

Add comment