Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Farcaș Ștefana românca care la 26 de ani este capitanul unei nave de 30.000 de cai putere

Românca noastră la doar 26 de ani este ofițer comandant al fregatei marine Regele Ferdinand, o navă care are 30.000 de cai putere. Farcas Stefana este de asemenea, ofițer comandant de luptă, ofițer de observare și ofițer de navigație.

Aceasta și-a început cariera militară la varsta de 14 ani cand a intrat la Colegiul Militar Câmpulung Moldovenesc.În clasa a XI-a, într-o excursie, a avut șansa să vadă o navă de război și de atunci știa că dorea să facă parte din forțele maritime. Familia nu a fost încântată de decizia ei. Ei și-au dorit să studieze matematica și IT. Cu toate acestea, călătoria vieții sale s-a schimbat pentru totdeauna.Familia ei credea că era prea tânără pentru a călători și a lucra pentru armată.După ce a luat toate examenele și a fost acceptată în academie părinții ei au căzut de acord și i-au acceptat dorința.Ea a remarcat că viața în armată nu era ușoară, fiind destul de restrictivă, nu li se permiteau vizite, ieșirea din oraș sau folosirea telefoanelor, însă în ciuda acestora și-a îndeplinit visul cu succes.

Farcaș Ștefana are o slujbă destul de dură. Ea trebuie să execute manevre de navă în condiții cum ar fi intrarea și ieșirea din porturi și tranzit. În plus, trebuie să călătorească în cea mai mare parte a timpului și nu are libertatea de a-și petrece weekend-ul cu prietenii sau cu familia. Cu toate acestea, are șansa minunată de a întâlni diferite culturi și de a trăi diferite tradiții. Uneori ea trebuie să stea departe de casă pentru o lungă perioadă de timp și acesta este un sacrificiu pe care a fost dispusă să-l facă, deoarece cariera militară a făcut-o fericită și o face în continuare.

loading...

Add comment