Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Starea de urgență nu va mai fi prelungită după 15 mai.De atunci,ne vom putem deplasa fără declarații pe propria răspundere

Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat miercuri, 22 aprilie 2020, că multe dintre restrângerile actuale vor rămâne în vigoare și după data de 15 mai, doar că ne vom putea deplasa individual, fără a mai avea nevoie de acele declarații pe propria răspundere.

La ședința ce a avut loc la Cotroceni, au participat președintele Klaus Iohannis, premierul Ludovic Orban, Nelu Tătaru, Marcel Vela și Raed Arafat.

„Dragi români, așa vom arăta după 15 mai, în spațiile publice închise și în mijloacele de transport în comun!”, a declarat președintele României, în timp ce purta masca de protecție, ceea ce înseamnă că nu vom scăpa de acele măști deocamdată.De asemenea, toate restricțiile celelalte vor fi valabile și după data de 15 mai.Este recomandat să stăm cât mai mult în casă și după această dată, deoarece pericolul virusului nu a dispărut.Vor fi interzise de asemenea, dunările publice și manifestările cu mulți oameni.

„Până în 15 mai, toate restricțiile rămân în vigoare. După, ne vom putea mișca mai liber dar, din păcate, viața nu revine la normalitatea pe care am cunoscut-o înaintea pandemiei. Va trebuie să găsim metode de a trăi și cu acest virus iar răspunderea fiecăruia în parte va deveni mai mare”, a declarat președintele Klaus Iohannis, în cadrul unei intervenții video.

”Măsurile de izolare functionează și presiunea pe spitale e redusă. Măsurile de relaxare nu înseamnă reluarea competițiilor sportive, deschiderea mall-urilor și a centrelor comerciale.Ne gândim după următorele 3 luni să redeschidem. Este o dinamică ce trebuie evaluată”, a spus Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, zilele trecute.

Este foarte important să ne protejăm în continuate de acest virus și să evităm cât mai mult deplasările în locurile publlici.Să evităm contactul apropiat cu cei din jur, care nu locuiesc cu noi, să ne spălăm pe mâini cu apă și săpun timp de cel puțin 20 de secunde, ori de câte ori este necesar, să curățăm și să dezinfectăm zilnic toate suprafețele pe care le atingem frecvent și să ne acoperim gura și nasul cu mască atunci când vrem să ieșim în locuri publice.Viața noastră este la mijloc, așa că nu trebuie să tratăm totul cu superficialitate.

loading...

Add comment