Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Mesajul lui Lucian Mîndruță după moartea lui Ducu Darie: „Era pe lista de transplant. Nu s-a băgat în față pentru viață”

Regizorul Alexandru Darie, fiul regretatului actor de teatru și film Iurie Darie a murit miercuri, 18 septembrie la vârsta de 60 de ani.Acesta era în prezent directorul general al Teatrului Bulandra din București.

Ducu Darie a fost diagnosticat în urmă cu câțiva ani cu ciroză.Starea sa de sănătate s-a agravat tot mai mult în ultima vreme și fusese internat la Spitalul Fundeni din Bucureşti.Acesta se afla pe listele pentru transplant hepatic, dar din păcate nu a mai reușit să primească un ficat nou.

În luna iunie, Ducu Darie a fost sărbătorit de public și de actori pe scena Teatrului Bulandra din Capitală, la finalul producției „Coriolanus”. În lumea artistică, se spunea că acesta a fost un spectacol-testament, spectacolul său fina, deooarece colegii săi de la teatru știau că el era grav bolnav.

Mesajul transmis de jurnalistul Lucian Mîndruță, după moartea lui Alexandru Darie a impresionat lumea.

„Ducu Darie s-a dus.Duceți-vă să vedeți „Coriolanus” la Bulandra, ca să înțelegeți cu adevărat pierderea.Dar cea mai impresionantă moștenire pe care ne-o lasă Ducu e chiar moartea lui. A murit de ciroză. Avea nevoie de un ficat nou. Era pe lista de transplant. Era un mare regizor, șef la Teatrul Bulandra… vă imaginați că știa tot Bucureștiul, da? Ei bine, Ducu nu s-a băgat în față. Nu s-a băgat în față la coada pentru viață. A murit cu ficatul lui, cuminte, la coada la care stăteau atâția și atâția necunoscuți, necelebri, poate și netalentați…Dincolo de lecția de artă pe care ne-a predat-o când trăia, Ducu ne-a lăsat-o pe asta.Lecția egalitătii în fața morții.Și a modestiei de a nu trăi în plus, pe timpul vieții altora…” este mesajul lui Lucian Mîndruță.

Trupul neînsuflețit al regizorului, va fi depus vineri, 20 septembrie, la ora 20:00 la Sala Liviu Ciulei a Teatrului Bulandra din Bucureşti,iar înmormântarea va avea loc duminică 22 septembrie la ora 13:00 la la Cimitirul Bellu,anunţă instituţia.

loading...

Add comment