Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Noul Paradis Românesc.Stațiunea din munți cu plaje artificiale la 900 de metri altitudine care a fost numită „Marea de la Munte”

Este vorba despre stațiunea Colibița, o destinație turstică vizitată tot mai des de străini.Stațiunea este situată la poalele muntilor Calimani, la doar 40 km de orasul Bistrita, la 900 de metri altitudine.Colibita este o oază de pace și bucurie, invitându-vă să admirați natura și să uitați de toate grijile.Lacul Colibita a devenit din ce in ce mai atragator pentru turistii romani si straini datorita frumusetii sale virgine si a oportunitatilor de petrecere a timpului liber: caiac pe lac, inot, pescuit, drumetii , ciclism montan, parapantă, rafting pe râul Bistrița și numeroase alte activități interesante care au atras turiștii.

Colibita este un lac artificial construit pe locul unui fost oraș. Numele lacului vine din „colibe”, primele case construite de ciobanii care s-au stabilit în zonă cu câteva sute de ani în urmă și care, încet, au transformat acest loc pitoresc într-o localitate prosperă și din ce în ce mai frecventată pentru frumusețile naturale.

Turismul din regiune a crescut datorită unui tâmplar german, care în 1918 a construit mai multe case și pensiuni pentru sașii din Bistrița care veniseră la Colibita pentru a-și petrece vacanțele. Majoritatea pensiunilor și locurilor de cazare sunt foarte aproape de apă.În caz contrar, este foarte dificil să ajungeți pe malul apei pe cont propriu deoarece toate proprietățile sunt închise cu garduri.Proprietarii pensiunilor au amenajat chiar și plaje artificiale pe marginea lacului.

Pe drumul spre Colibita, nu uitați să aruncați o privire mai apropiată spre lacul albastru . Se spune că barajul Colibita va fi reabilitat printr-un proiect în valoare de 23 de milioane de euro în 2019. Autoritățile au asigurat publicul că lacul nu va fi golit complet pentru a nu distruge fauna și flora.

 

Barajul a fost creat între 1977 și 1991 în scopuri hidroenergetice de-a lungul râului Bistrița Bargaului și reușește să aprovizioneze zona din jur cu apă. Până în anii 1950, zona a fost renumită pentru calitățile sale de apă, potrivită pentru zeci de tratamente. Anii care au trecut au părăsit pașii de „îmbătrânire” prea devreme într-o zonă cu mare potențial turistic.

Așa arată Colibita astăzi. Vom vedea ce va deveni în această frumoasă zonă în viitor.

 

loading...

Add comment