Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Doar femeile inteligente dau naștere băieților, potrivit unui studiu.

Personalitatea și stilul de viață al unei mame pot determina dacă are un băiat sau o fată. Femeile care sunt dominante, inteligente și încrezătoare au până la cinci ori mai multe șanse de a avea un băiat decât femeile care se consideră timide, inhibate și nesigure pe ele, potrivit unei noi cărți.Și niveluri mai ridicate de producție de testosteron feminin ca răspuns la stres și presiune ar putea fi motivul pentru care femeile dominante tind să aibă băieți, potrivit cercetării.

„Diferențele individuale dintre femei în ceea ce privește cantitatea de testosteron par să stea la baza atât a potențialului de a se comporta într-un mod dominant, cât și a potențialului de a concepe sugari de sex masculin”, susține dr. Valerie Grant, autorul publicației Maternal Personality, Evolution.Teoria este susținută de observarea ocazională a unor femei cu profil înalt. Începând de la vârf, regina are trei fii și o fiică, iar Diana Prințesa de Țara Galilor a avut doi fii. Indira Gandhi, primul ministru indian care a fost asasinat în 1984, a avut doi fii, Sanjay și Rajiv, în timp ce Cherie Blair QC are doi fii și o fiică.

Cu cât o femeie este mai dominantă și mai inteligentă, în comparație cu alte femei, cu atât este mai probabil ca ea să conceapă un bebeluș de sex masculin.Conform teoriei dominanței materne, motivul pentru care se nasc mai mulți băieți în timpul și după războaie nu este din cauza intervenției divine pentru înlocuirea bărbaților morți, ci din cauza faptului că femeile se află în poziții mai dominante în timp ce bărbații sunt plecați în luptă – și, prin urmare, este mai probabil să fi crescut nivelul de testosteron.La femei, producția de testosteron este asociată cu glandele suprarenale care sunt implicate în răspunsul organismului la stres. Teoria dominației materne este că secreția de testosteron la femei crește în condiții de stres și nivelul hormonilor afectează uterul, având un rol de „păstrare a porții” peste care sperma ajunge la ou.

Dr. Grant spune că femeile care au copii de ambele sexe pot fi explicate prin schimbări de viață: „Majoritatea femeilor sunt moderat dominante, dar evenimentele din viață și alte influențe ale mediului vor schimba nivelurile de dominare din când în când și vor avea ca rezultat conceperea copiilor lor de ambele sexe. ,” ea spune.

loading...

Add comment