Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Nu, copilul nu este dator să aibă grijă de tine la bătrânețe!

Mulți oameni se așteaptă ca copiii lor să aibă grijă de ei la bătrânețe. Aproximativ 55 la sută dintre americani se așteaptă ca copiii lor să aibă grijă de ei sau să ofere asistență financiară. Este un lucru să speri ca copiii tăi să aibă grijă de tine când îmbătrânești, nimeni nu vrea să se simtă abandonat de familia lor, dar este un lucru foarte diferit să te aștepți ca copiii tăi să aibă grijă de tine când îmbătrânești.

În calitate de părinți, este datoria noastră să le oferim copiilor noștri ceea ce au nevoie pentru a crește pentru a fi adulți care pot supraviețui și prospera singuri. Când am decis să avem și să creștem copii, am acceptat responsabilitatea de a avea grijă de ei. Nu este un aranjament care trebuie să fie reciproc.

Îngrijirea părinților îmbătrâniți nu are nicio legătură cu cât de mult vă pasă de ei. Poate că mulți copii își iubesc foarte mult părinți, dar nu-și permit să-și asume responsabilitatea financiară de a-i îngriji la bătrânețe.Nu trebuie să ne creștem copilul crezând că are vreo obligație să ne ajute atunci când ajungem la bătrânețe.Nu este nici greșit nici să ne ajute, dar este greșit să-i impui acest lucru.Copilul trebuie să știe că viața lui de adult este a lui, să trăiască oricât dorește și cum dorește. Dacă se îmbogățește, nu aș renunța la o menajeră sau poate un bucătar personal, dar este o cerere destul de mică, dacă mă întrebați.

Este important ca familiile să aibă aceste conversații mai devreme decât mai târziu. Dar, mulți părinți îmbătrâniți nu vorbesc cu copiii lor despre așteptările lor.Comunicarea este vitală între generații în ceea ce privește îngrijirea, planificarea imobiliară și numeroase alte motive.

Dacă aveți un părinte care se apropie de vârsta de pensionare, este bine să vă așezați și să aveți conversația despre cum arată următorii cinci sau zece ani. Este incomod cumva să ai această conversație, dar este extrem de necesar. Nu totul trebuie rezolvat în prima conversație, dar este important să deschidem ușa și să începem să elaborăm un plan. Și dacă sunteți în situația de a face acest lucru, nu este niciodată prea devreme să începeți pregătirea pentru bătrânețe.Dacă aveți copii mai în vârstă, așezați-vă cu ei la masă și vedeți la ce se gândesc sau anunțați-i care sunt așteptările dvs. pentru viitor.

loading...

Add comment