Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

„Fericirea nu aparține celui care are totul,ci celui care apreciază tot ceea ce are.”

Mulți dintre noi spunem des aceste lucruri:Dacă aș avea un loc de muncă mai bine plătit, dacă m-aș fi născut cu părinți bogați, dacă mi-aș fi permis o casă mai mare, o mașină mai scumpă și așa mai departe.Așadar, mulți dintre noi trăim într-o stare perpetuă de ane dori tot mai mult, tot mai mulți bani și tot mai multe lucruri.Și urmărim acele bunuri materiale cu mai mult gust decât urmărim ceea ce s-a arătat empiric pentru a crește fericirea: mai multă recunoștință, mai multe experiențe și mai mult timp.Și uităm de lucruri importante de la viață, pe care deja le avem.Cum ar fi sănătatea.

Cercetările arată că oamenii bogați nu sunt zi de zi mai fericiți decât ceilalți dintre noi.De fapt, mulți sunt mai stresați.De aceea trebuie să începeți să apreciați ceea ce aveți deja și să fiți recunoscători pentru asta.Oamenii recunoscători sunt mult mai mulțumiți de relațiile cu prietenii și familia.Sunt mai fericiți, mai puțin deprimați și mai puțin stresați. Se simt mai mult în controlul vieții lor, au o mai mare stimă de sine și fac față mai bine atunci când lucrurile devin dure.

Într-un studiu, un grup de oameni a fost solicitat să practice acest exercițiu de recunoștință în fiecare zi timp de o săptămână. Chiar dacă exercițiul a durat doar șapte zile, când s-a măsurat o lună mai târziu, participanții au fost mai fericiți și mai puțin deprimați decât au fost la început, și au rămas, de asemenea, mai fericiți și mai puțin deprimați în următoarele luni.

Petrecem atât de mult timp concentrându-ne asupra a ceea ce ne lipsește în viața noastră.Ne concentrăm pe a fi, a face și a avea mai mult decât ceea ce avem deja. Când ne concentrăm pe mai mult, devenim orbi pentru a vedea ceea ce avem deja și ceea ne înconjoară.Sănătatea, familia și libertatea noastră de a face tot ceea ce ne dorim în viață.Concentrarea pe lucrurile care le aveți deja în viață, vă va face să fiți mai productiv și să aveți o existență mai fericită.

A fi fericit nu înseamnă a avea totul.De multe ori nu ne dăm seama că ceea ce avem deja înseamnă fericirea.

loading...

Add comment