Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Amenzi pentru cei care fumează în locurile de joacă pentru copii

De acum înainte se vor aplica amenzi pentru persoanele care sunt prinse că fumează în spațiile de joacă special amenajate pentru copii, amenzi cuprinse între 100 și 500 de lei pentru persoane fizice și de la 5000 de lei pentru persoane juridice.Legea spune că același risc este valabil și în cazul fumătorilor de țăgări electronice.Până acum în București, în sectorul 6, Poliția Locală a aplicat amenzi de peste 7000 de lei persoanele care nu au respectat legea.

„Atunci când vine vorba de sănătatea şi siguranţa copiilor, nu putem face concesii. Poliţia Locală Sector 6 a demarat o serie de acţiuni, centrate atât pe informarea cetăţenilor, cât şi pe sancţionarea celor care se abat de la lege, fumând sau aruncând resturi de ţigări în locurile de joacă ale celor mici”, a spus primarul sectorului 6, Gabriel Mutu.

Dacă avem pretenția să ne spunem că suntem țară europeană, trebuie să respectăm și legile. Nu este normal să fumăm în spațiile pentru copii, deoarece fumul poate afecta sănătatea copiilor în mod pasiv.Este foarte important să respectăm această lege, deoarece copiii sunt viitorul nostru.Legea presupune că fumatul este interzis de acum înainte în locurile de joacă pentru copii, indiferent dacă sunt amplasate în interior sau exterior.Administratorii spațiilor de joacă pentru copii au obligația de a amplasa marcaje în spațiile menționate, cu indicatoare cu mesajul „Fumatul interzis” și cu simbolul internațional, respectiv țigareta barată de o linie transversală.

Sesizarea încălcării legii se poate face de către angajați sau cetățeni prin apelarea numărului de telefon al poliției locale sau al reprezentanților locali ai MAI în localitățile în care nu există poliție locală; apelarea inspectoratului teritorial de muncă, în cazul în care angajatorul nu are elaborate/completate regulamentele interne conform art. 5 din Legea nr. 15/2016.

În plus, legea este benefică și pentru cei care fumează deoarece facilitează oprirea fumatului, precum și în cazul minorilor și tinerilor deoarece contribuie la prevenirea fumatului prin reducerea ocaziilor sociale în care se fumează și în care debutează, de obicei, consumul de tutun.

loading...

Add comment