Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Cum crești un bărbat adevărat.15 sfaturi importante pentru toate mamele de băieți.

Nu este deloc ușor pentru părinți să crească un copil.Încă de când sunt bebeluși, aceștia au nevoie de căldură și îngrijire, iar apoi cresc rapid adolescenți care necesită libertate și spațiu privat.Este deosebit de greu pentru mamele de fii să crească un bărbat adevărat.De aceea, în continuare vom prezenta câteva sfaturi importante pentru toate mamele de băieți.

1.Pastreaza-ti promisiunile, mai ales cele mici.Atunci când greșiți, recunoașteți-i direct și cereți-vă scuze.Creșterea unui copil care își ține cuvântul înseamnă modelare 100%, nu lecție. Trebuie să le arătați cum să-și construiască acele abilități, demonstrându-le zilnic, consolidând în același timp o explicație directă despre ceea ce faceți sau gândiți în contextele relevante.

2.Fii strict, băieții au nevoie de granițe.Iar când este cazul, aplică-i mici pedepse.

3.Nu țipa la fiul tău dacă ești supărat: acest lucru nu va face ca un copil să se schimbe. Fiți stricți, dar explicați de ce și faceți acest lucru cu compasiune.

4.„Mama știe cel mai bine” nu este o expresie pe care ar trebui să o folosești prea des cu fiul tău.Nu încerca să controlezi fiecare aspect al vieții lui.

5.Învață-l să lucreze.Învață-l să se implice chiar și în treburile casnice.Îl va ajuta să se descurce mai bine atunci când va deveni un băiat mare.

6.Dacă vrei să facă ceva, roagă-l să o facă.Majoritatea bărbaților sunt orientați spre sarcini și acest lucru nu este cu adevărat diferit în timp ce cresc. Nu vă supărați pe el dacă nu a făcut corect, ci dați-i instrucțiuni reale.

7.Învață-l să gătească. Poate că va ajunge la facultate, va sta la cămin și nu va avea cine să-i gătească.Este mult mai bine să învețe să gătească singur, decât să depindă de cineva.

8.Învață-l să ofere ajutor celor care au nevoie.Iar acest ajutor trebuie să fie fără nici un fel de constrâgere.Lasă-l să facă ce simte.

9.Nu-ți vorbi despre prietenele lor de sex feminin.Acest lucru duce, de obicei, la probleme cu care nu pot să vorbească despre lucruri atunci când de fapt le place cuiva.

10.Nu spuneți altor persoane secretele lui.Nici măcar fraților, verișorilor sau prietenilor apropiați.Este foarte important pentru fiul tău, să știe că-i poți păstra oricând secretele, astfel vei deveni un bun confident pentru el.

11.Explică-i că manifestarea slăbiciunii nu este o rușine.Cu toții avem anumite slăbiciuni.Dar asta nu înseamnă că trebuie să ne simțim jenați de acestea.El încă are timp să devină cu adevărat puternic.

12.Dă-i fiului tău un spațiu privat.Nu încerca să controlezi tot ceea ce face, deoarece acest lucru îl va îndepărta mai apoi de tine.

13.Arată-i că există multe moduri de a fi bărbat. El ar trebui să știe că a fi bărbat nu înseamnă numai a fi puternic, ci înseamnă a fi bun și iertător. Ia-i o pisică sau un câine și arată-i cum să aibă grijă de cineva.

14.Învață-l bunele maniere.Când trebuie să spună mulțumesc, te rog și să ofere locul celor mai în vârstă atunci când călătoresc cu transportul în comun.De asemenea, învață-l să respecte femeile.

15.Nu uitați că băieții sunt plini de energie. Ei trebuie să canalizeze această energie în activități fizice, sport și jocuri.Cumpărați-i bicicletă, role, mingi și tot felul de jocuri interactive.

loading...

Add comment