Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Dr. Mihail Pautov: cel mai simplu program de slăbit! Este mai mult un stil de viață decât o dietă!

Dr. Mihail Pautov este medic specialist în chirurgie generală la Institutul Clinic Fundeni, Secția de Chirurgie Generală și Transplant Hepatic și asistent de cercetare în cadrul Centrului de Excelență

în Medicina Translațională. În același timp, se ocupă de implementarea unor workshop-uri și cursuri destinate chirurgilor din întreaga țară, susținute de dr. Irinel Popescu.

Doctorul Mihail Pautov este cunoscut în mediul online pentru canalele sale de Instagram și YouTube unde postează mereu lucruri interesante despre cum ne putem menține un stil de viață cât mai sănătos.

De data aceasta vine cu câteva sfaturi simple depre cum putem slăbi în doar câțiva pași simpli. Dieta propusă de dr. Pautov este mai mult un stil de viață, decât un program de slăbit.

1.Rutina zilnică a meselor.
Indiferent dacă mănânci trei cinci mese pe zi, încearcă să le mănânci aproximativ la aceeași oră. Bifează-ți într-un formular orele la care mănânci zilnic și ține-te de program.

2.Redu consumul de grăsimi.
Grăsimile sunt bune pentru corpul tău, dar sunt împachetate în calorii. Așa că încearcă să reduci cantitatea de maioneză pe care o pui în burger sau dressing-ul pe care îl pui în salată.

3.10.000 de pași/zi.
Plimbă-ți kilogramele pe jos. Obiectivul tău este să faci 10.000 de pași pe zi. Deși pare mult, nu este așa. Lasă-ți mașina în fața blocului și du-te pe jos până la serviciu. După serviciu, plimbă-te puțin prin parc. Orice efort moderat, timp de 60 de minute, este echivalent cu 10.000 de pași pe zi.

4.Snack sănătos pentru prânz.
Un morcov tăiat, o banană sau un măr, crede-mă, este mult mai ușor să-l iei din ghiozdan și să-l ronțăi la prânz.

5.Citește etichetele.
Învață să citești etichetele de pe orice produs cumpărat. În timp, vei ști exact ce consumi. În felul acesta, vei ști să faci alegeri mai bune.

6.Atenție la porții.
Pune-ți mereu porții mai mici, iar dacă nu te-ai săturat, nu le suplimenta. Stomacul tău are un sistem special prin care, la 20 de minute după ce ai început masa, el se închide și îți dă o senzație de sațietate.

7.Sus în picioare.
Nu sta mai mult de o oră pe scaun. A trecut ora, pune-ți ceasul să sune și ridică-te. Du-te până la balcon, până la bucătărie, fă orice, dar nu lăsa ora să treacă fără să te plimbi.

8.Atenție la ce bei.
Băuturile calorice, îndulcite îți aduc un aport caloric foarte mare, fără să îți dai seama. Evită-le!

9.Fii prezent când mănânci.
Nu te uita la televizor sau la telefon. Încetinește și concentrează-te la porția de mâncare din farfurie. Simte-i gustul, simte-i mirosul și bucură-te de acea mâncare.

10.5 porții de legume sau fructe pe zi.
O banană dimineața, morcovul de la prânz și salata de la cină și încă un fruct pe ici, pe colo vor face cinci porții de fructe sau legume pe zi.
Sursa: doctorulzilei.ro/mihail-pautov-cel-mai-simplu-program-de-slabit/

loading...