Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

De ce sora mai mare este una dintre cele mai importante persoane din viața ta

Dacă ai o soră mai mare, de multe ori te poți ascunde în spatele ei când ai probleme, o poți pune să-ți facă treburile și chiar poți împrumuta hainele ei. Potrivit psihologilor , a avea o soră îți îmbunătățește stabilitatea mentală și dezvoltarea generală. Copiii care cresc cu surorile din jurul lor sunt mai fericiți și devin adulți mai echilibrați.Noi credem că a avea o soră mai mare este cu adevărat o binecuvântare care te ajută în multe feluri și în fiecare parte a vieții tale. Iată în continuare cum:

1. Ea reduce șansele de a divorța în viitor.


Un studiu al Universității de Stat din Ohio a găsit dovezi că, copiii cu frații au o șansă mai mică de a divorța în viitor. Un aspect al acestei descoperiri surprinzătoare este faptul că a avea o soră te face un adult mai matur și mai puțin centrat pe sine . Experiențele tale din copilărie au un impact imens asupra dezvoltării tale ca adult. Copiii cu frații trebuie să învețe cum să împărtășească și să facă față conflictelor foarte devreme, așa că această educație este foarte relevantă atunci când ai de-a face cu un partener romantic.

2. Sora ta este motivul pentru care părinții tăi sunt mai îngăduitori față de tine.


Dacă crezi că viața ta a fost grea când erai mică, crezi sau nu, a fost mult mai greu pentru sora ta. Un studiu a descoperit că părinții sunt mult mai stricți și mai aspri cu lor născuți în comparație cu restul fraților. Au mai multe reguli și prea multe așteptări,dar care sunt mai reduse atunci când se naște un alt copil și treptat, devin mai îngăduitori. Deci, dacă ai o soră sau un frate mai mare, acesta este un alt motiv pentru care trebuie să fii recunoscător.

3. Te înveselește și te ajută să-ți atingi obiectivele.


O soră sau un frate mai mare are multe lucruri care să te învețe pe care încă nu le-ai experimentat. Veți avea întotdeauna un aliat și cineva la care să vă uitați. Te inspiră să fii mai bun și să te străduiești să-ți atingi obiectivele.Creșterea cu frații mai mari te face mai ambițios și mai independent. Este un proces normal pentru cei mai tineri să-și imite frații mai mari ca parte a dezvoltării lor sociale și cognitive. Chiar dacă nu sunteți conștienți, sora voastră mare este fundamentală în formarea personalității voastre.

4. Îți îmbunătățește sănătatea mentală, fiind acolo pentru tine.


Potrivit științei , creșterea cu surorile sau frații reduce sentimentele negative la tinerii adolescenți. Ești mai puțin probabil să te simți singur, vinovat și neelucidat. Afecțiunea lor este foarte importantă în dezvoltarea emoțională și poate ajuta la reducerea depresiei . S-a constatat, de asemenea, că a avea o soră te face o persoană mai amabilă, mai empatică.

5. Ea te ajută să descoperi sensul iubirii necondiționate.


Ea este cineva care are întotdeauna grijă de tine. Chiar pe măsură ce îmbătrânești, această legătură va continua să fie de cea mai mare importanță în bunăstarea ta generală și în relația de lungă durată pe care o vei avea în viață.Ai mereu sprijin din partea ei și este tot timpul acolo să vorbești cu ea.Asta te face să te simți iubit și prețuit și, de asemenea, te învață cum să- ți comunici mai bine sentimentele .Veți fi întotdeauna mai confortabil să împărtășiți ceva cu ea decât cu părinții dvs. și va fi cu siguranță un ascultător mai bun.Acesta este cel mai de preț cadou și ceva de prețuit în fiecare zi.Ești atât de norocos să ai o soră mai mare care te iubește.

loading...

Add comment