Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Copiii care sunt iubiți devin adulți care pot iubi.Adevăruri simple pentru toți părinții.

Cercetările din ultimul deceniu evidențiază legătura dintre afecțiunea părinților în copilărie și sănătatea și fericirea copiilor în viitor.Știința susține ideea că căldura și afecțiunea exprimată de părinți față de copiii lor au rezultate pozitive de-a lungul vieții pentru acei copii, potrivit Child Trends, cea mai importantă organizație de cercetare non-profit din Statele Unite.Copiii care au părinți afectuoși, tandri și iubitori tind să aibă aceleași comportamente când devin adulți.

Încă din momentul când copilul dvs. ajunge de la spital, asigurați-vă că îl atinge-ți și îl strângeți în brațe cu căldură.Petreceți multe momente prețioase mângâindu-vă copilul, astfel încât pielea lor să vă atingă pielea.Pe măsură ce crește, joacă-te cu el.Faceți activități distractive precum dansul împreună sau diferite jocuri.Amintiți-vă că îmbrățișarea face parte din rutina zilnică a copilului.Asigurați-vă că le oferiți copiilor o îmbrățișare în anumite perioade ale zilei, cum ar fi înainte de a pleca la școală, când ajung acasă de la școală și înainte de culcare.Folosiți afecțiune chiar și atunci când greșesc.În timp ce le vorbești despre ceea ce au făcut greșit, pune-ți mâna pe umărul lor și oferă-le o îmbrățișare la sfârșitul conversației, pentru a le asigura că, chiar dacă nu ești mulțumit de comportamentul lor, încă îi iubești

Iubirea părintească îmbunătățește bunăstarea și dezvoltarea copiilor. Ca atare, „dragostea” ar fi tot ceea ce favorizează evoluția personalității unice a copilului.Dragostea pe care părinții le oferă copiilor lor este necondiționată. De la bun început, dragostea ta pentru copiii tăi afectează modul în care aceștia se dezvoltă.

Să-ți iubești copiii nu îi face doar mai deștepți și mai încrezători, ci chiar îi face mai sănătoși.Potrivit unui studiu, cu cât copiii simțeau mai mult ca părinții lor le oferă căldură și afecțiune, cu atât erau mai sănătoși când au crescut. Copiii fericiți sunt crescuți de părinți fericiți.Cu cât copilul se simte mai fericit și mai iubit de părinți, cu atât are mai multe șanse să devină la rândul său un adult și un părinte iubitor.

loading...

Add comment