Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Osho: Ca să se vindece, sufletul omului are nevoie de iubire. Îmbrățișarea este cea mai mare terapie posibilă

A fost făcută o cercetare amplă în Anglia și s-a constatat că oamenii ar trebui să aibă cel puțin opt îmbrățișări sincere pe zi pentru sănătatea și bunăstarea lor. În urma studiului s-a dovedit că britanicilor le lipsesc cam 2.808 îmbrățișări pe an, adică 54 pe săptămână și asta ar putea fi dăunătoare pentru sănătatea lor.Ceea ce este adevărat în Anglia este adevărat pentru toți oamenii grei de lucru din orașele mari. Oamenii sunt atât de îngrijiți în atingerea obiectivelor lor încât au uitat că au o inimă – nu una fizică, ci un rezervor emoțional. Există o nevoie emoțională de a atinge pe cineva sau de a fi atins de ei.

Osho, pe numele său la naștere Chandra Mohan Jain a fost un filozof, guru și învățător spiritual indian. „Analiza este calea minții, îmbrățișarea este calea inimii. Mintea este cauza tuturor bolilor, iar inima este sursa întregii vindecări” a spus Osho.

Omul trebuie să fie necesar. Este una dintre nevoile fundamentale ale ființelor umane. Dragostea este cea mai mare terapie. Îmbrățișarea este doar un gest de iubire, de căldură, de îngrijire. senzația de căldură care curge de la cealaltă persoană topeste în tine multe boli, topeste ego-ul rece ca gheața. Te face din nou copil.”Psihologii sunt conștienți de faptul că, dacă un copil nu este îmbrățișat, sărutat, îi lipsește o hrană. Așa cum corpul are nevoie de hrană, sufletul are nevoie de iubire. Poți da copilului toate nevoile fizice, toate conforturile fizice, dar dacă lipsește îmbrățișarea, copilul nu va crește într-o ființă sănătoasă „.

Deci, este foarte important să putem beneficia toți de o îmbrățișare din când în când, și nu trebuie să ne fie frică să le oferim în schimb, deoarece acum este „oficial” bună pentru sănătatea noastră.Ne face să ne simțim bine. Și se dovedește că îmbrățișarea se dovedește a ne face mai sănătoși și mai fericiți.

loading...

Add comment