Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

De multe nenorociri ar fi cruțate femeile dacă ar recurge din când în când la coada șoricelului.

Coada-șoricelului (Achillea millefolium) face parte din categoria plantelor medicinale adresate afecțiunilor femeilor. Renumitul medic naturopat Sebastian Kneipp vorbea despre cât de important este ca femeile să bea să bea din când în când câte o cană de ceai de coada-șoricelului. În scop medicinal, de la coada-șoricelului se folosesc florile și frunzele. Este indicat ca acestea să fie culese pe timp însorit, când principiile active sunt mult mai active.

Coada șoricelului este o plantă salvatoare pentru femeile de orice vârstă, având efecte tămăduitoare asupra organelor pelviene. Este utilă atât în perioada tinereții, când unele fete se confruntă cu menstruații neregulate, cât și în perioada de menopauză sau post-menopauză. Forța ei vindecătoare rezidă în uleiurile volatile conține.

Afecțiuni genitale:
–ciclu menstrual întârziat, dureri menstruale
–afecțiuni ale organelor pelviene (inclusiv cancer)
–inflamații sau infecții ale ovarelor
–chisturi, fibroame uterine – prolaps uterin (băi de șezut)
–leucoree (scurgeri vaginale albe)
–mâncărimi vaginale (spălături vaginale, băi de șezut)

Boli de rinichi:
-cistită
-nisip la rinichi
-incontinență urinară

Boli digestive
–constipație
–balonare
–crampe la stomac
–lipsa apetitului
–ulcer gastric sau duodenal

Alte afecțiuni:
–tulburări hepatice, afecțiuni ale bilei
–miomuri (băi de șezut)
–dureri de spate, dureri reumatice
–hemoroizi sângeroși
–tulburări circulare
–regenerarea sângelui
–curățarea corpului de toxine
–migrene – alergii
–răceli – hemoragii pulmonare, cancer pulmonar
–angină pectorală

Ceaiul de coada-șoricelului se prepară prin infuzare. Se folosește 1 linguriță de plantă la 1 cană de apă clocotită. Se beau câte 1-2 căni pe zi. Pentru uz extern, se folosește aceeași infuzie, sub formă de spălături, pentru tratarea scurgerilor vaginale. Pentru afecțiunile rinichilor, se pot face și băi de șezut fierbinți, cu o infuzie preparată din 100 g de plantă și 7 litri de apă clocotită.

Sursa: lataifas.ro/boli-si-tratamente-naturiste/88599/de-multe-nenorociri-ar-fi-crutate-femeile-daca-ar-recurge-din-cand-cand-la-coada-soricelului-preotul-terapeut-sebastian-kneipp/

loading...

Add comment