Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Mulți ne îndopăm cu zeci de medicamente, fără să știm că putem scăpa de răceală, gripă și alte probleme respiratorii masându-ne degetele cu tehnici simple de presupunctură.

Nu mai este o noutate că poți crea un echilibru în organismul tău dacă ai la cunoștința anumite aspecte din arta Jin Shin Jytsu. Fiecare deget de la mână se află în strânsă legătură cu anumite sentimente şi organe.

Multi dintre noi sunt tentați sa creadă ca reflexoterapia si presopunctura reprezinta același lucru, poate pentru ca acestea sunt doua tehnici orientale milenare, sau pentru ca in ambele cazuri se acționează prin presarea unor puncte de pe corp.

Si scopul pe care acestea si-l propun este identic si anume menținerea sau redobândirea sănătății prin aducerea organismului intr-o stare de echilibru.Ca si reflexoterapia, presopunctura este un procedeu tipic de autoterapie, deoarece nu necesita instrumente ajutatoare, poate fi invatata usor si practicata oriunde, simplu, repede, fara efecte secundare. De aceea, in China si in Japonia, ea ocupa un loc important in asistenta medicala acordata populației, renunțându-se la intoxicarea, adeseori inutila, cu medicamente.
Diferenta dintre cele două consta însa in modul de acțiune a fiecăreia. Reflexoterapia se adresează punctelor reflexe, din zonele reflexe aflate la extremitățile corpului, presopunctura se face pe puncte repartizate pe intregul corp, bazandu-se pe aceleasi principii si in acelasi mod ca acupunctura, cu diferența ca in presopunctura punctele se apasă iar in acupunctura, la nivelul lor se introduc niste ace.
Sursa: estisanatos.com

loading...

Add comment