Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Arsenie Boca:„Măi,să ştiţi că mulţi vor pleca din ţară,dar puţini se vor întoarce.Va veni vremea când ar dori să se întoarcă şi n-or mai putea”

Supranumit Sfantul Ardealului, unul dintre cele mai venerati duhovnici ai Romaniei, Arsenie Boca a lasat in urma preziceri despre tara noastra care inca ii cutremura pe credinciosi.Arsenie Boca, a fost un părinte ieromonah, teolog și artist plastic ortodox român, stareț la Mănăstirea Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus și apoi la Mănăstirea Prislop, unde în prezent se află și mormântul său.Conform celor care l-au cunoscut, se spune că el ar fi prevestit amănunte despre moartea preşedintelui Nicolae Ceauşescu şi a soţiei sale Elena Ceauşescu în ziua de Crăciun a anului 1989, dar şi despre viitorul poporului român.

O alta profetie a lui Arsenie Boca foarte importantă este legata de faptul ca Romania se va confrunta cu o puternica emigratie.Ei bine, lucrul acesta s-a și împlinit deja. Deoarece mlioane de romani au parasit tara, mai ales la inceputul anilor 2000 si au ales meleaguri straine unde sa muncească și să ducă un trai mai bun decât în țară.

„Un cumnat, Ovidiu, a fost închis pe vremea lui Ceauşescu, pentru trecerea frauduloasă a frontierei. Am fost cu sora mea, Nela, la părintele Arsenie ca să-i spunem. Părintele ne-a zis. „Să-i pară bine că nu a fost împuşcat”. Apoi s-a întors către lume şi a zis: „Măi, să ştiţi că mulţi vor pleca din ţară, dar puţini se vor întoarce. Va veni vremea când vor dori să se întoarcă şi n-or mai putea, căci România va fi înconjurată de flăcări”. Părintele nu prea era de acord să-ţi părăseşti ţara. Înainte de 1989, părintele ne-a spus că miroase a praf de puşcă şi aşa a fost. Ne-a spus că o să ne pască un mare cutremur şi blocurile din Bucureşti vor ajunge ca şi cutiile de chibrituri”, relata Viorica Farcaş, din Voila, potrivit autorilor cărţii „Noi mărturii despre părintele Arsenie Boca”.

Învăţăturile duhovnicului Arsenie Boca, preotul martir al închisorilor comuniste, au devenit cunoscute în ultimii ani printr-un număr impresionant de volume, mărturii şi documentare.Printre temele cele mai abordate sunt iubirea, viaţa de familie şi căsătoria.

Astăzi noi putem să-i vizităm locul său de odihnă la Manastirea Prislop, localitatea Silvasu de Sus, judetul Hunedoara.Mormantul Parintelui Arsenie Boca este în prezent loc de pelerinaj pentru mii de credinciosi.

loading...

Add comment