Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Wawlist

Un copil are nevoie de iubire, nu de moștenire

Cu toții ne dorim tot ce este mai bun pentru copiii noștri.Și poate de cele mai multe ori credem că unul dintre cele mai importante instrumente pentru succes în viață sunt banii.Mai rău, însă, mulți părinți sunt modele proaste, care le creează copiilor impresia că moștenirea și averea sunt cele mai importante.Asta nu înseamnă că banii nu sunt necesari pentru creșterea unui copil.

Copiii răsfățați sunt adesea produsul părinților răsfățați – părinți care insistă să-și ia propriul drum și ale căror vieți sunt structurate în jurul iluziei că satisfacția financiară aduce fericire. Copiii sunt răsfățați nu numai de o supraabundență a alimentelor, jucăriilor, hainelor și a altor lucruri materiale. Este la fel de ușor să le răsfeți, pur și simplu cedând capriciilor lor. Câte mame epuizate își cheltuiesc întreaga energie pentru a ține pasul cu cerințele copiilor lor, cedând doar pentru a le liniști?

În mod clar, este un lucru pentru a răspunde dorințelor unui copil. A crea o casă – un loc al iubirii și securității – este cu totul altă problemă. Din păcate, mulți părinți au astăzi lipsa de a înțelege ce înseamnă acest lucru. Sunt „prea ocupați” pentru a petrece timp cu copiii lor și a le identifica nevoile principale.Unii sunt atât de preocupați de slujbele lor, fie de activitățile lor de petrecere a timpului liber, încât chiar și atunci când își văd copiii la sfârșitul unei zile lungi, nu au energie să fie alături de ei.Pot sta în aceeași cameră – chiar și pe aceeași canapea – dar mintea lor se află în altă parte.

Dacă pe piață ar exista un nou medicament minunat care îi determină pe copii să se comporte mai bine, să își îmbunătățească notele, să se simtă mai fericiți și să evite comportamente riscante, mulți părinți din întreaga lume ar fi dispuși să-și golească conturile bancare pentru a-l achiziționa. Nu este ciudat că cu cât mai multe cadouri primește un copil, cu atât este mai rar să auziți un „mulțumesc”? În calitate de părinți și profesori, trebuie să redescoperim și să-i îndrumăm pe copiii noștri către conceptul de „mai puțin este mai mult”.Unul dintre cele mai bune moduri de a favoriza recunoștința este să vă conectați cu alții care nu sunt atât de binecuvântați material.

Asa ca, dragilor, iubiti-va copiii si pastrati banii pentru voi si pentru batranetea voastra. El va avea timp destul să învețe valoarea banilor.Luati-va o vacanta, plimbati-va cat puteti si bucurati-va de ceea ce ati facut din copiii vostri!

loading...

Add comment